NBA

Bosszút állt az Indiana

  • Barcsai Róbert

Hétfőn három mérkőzéssel folytatódott a rájátszás az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban (NBA). A nap legnagyobb kérdése az volt, hogy az Indiana vajon tudja-e korrigálni korábbi hibáját, és legyőzi-e az Orlando Magicet?

Miami-New York

A Knicks továbbra sem találja a Heat ellenszerét, ugyanis a New York ezúttal is kikapott Miamiban, méghozzá 104-94 arányban. A vendégek talán azzal bíztathatnák magukat, hogy ezúttal legalább szorosabban alakult a mérkőzés, ám őszintén szólva ehhez a meccshez sem volt sok köze a Knicksnek, a Miami ugyanis minden játékrészt megnyert, ám ami ennél is fontosabb, hogy a New York csupán kétszer vezetett a meccs során, utoljára 1:35-tel az első negyed kezdete után. A mérkőzés után a vendégek vezetőedzője, Mike Woodson így vélekedett: „Ez még mindig egy hét meccses sorozat… négy meccset kell nyerni, hogy behúzd. A Miami megtartotta a hazai pálya előnyét, mi azonban a sorozatot akarjuk megnyerni, ehhez pedig az kell, hogy győzzünk a harmadik meccsen.”

Nagy meglepetésre a Miami legeredményesebb játékosa ezúttal nem LeBron James volt, hanem Dwyane Wade, aki 25 ponttal zárt. A Heatben kiemelkedő teljesítményt nyújtott még Chris Bosh is, aki 21 egységet jegyezhetett, LeBron James pedig ma inkább a csapatjátékra fektette a hangsúlyt, mivel ugyan csak 19 pontot dobott, mellette kiosztott 9 gólpasszt, valamint begyűjtött 7 lepattanót is. A vendégeknél Carmelo Anthony látszólag jól játszott, ugyanis 30 pontot könyvelhetett el, ám a 12/26-os mezőnymutató mindent elárul arról, hogy valójában mennyire szenved a kiscsatár a James elleni párharcban. A vendégek másik sztárja, Amare Stoudemire 18 pontot szerzett, ám a mérkőzés után ápolni kellett Studot, állítólag azért, mert dühében bezúzta egy tűzvédelmi berendezés üveglapját.

A párharc állása két mérkőzés utána: 2-0 a Miami Heat javára.

Indiana-Orlando

Nagyon komoly nyomás helyeződött az Indiana játékosaira a párharc második összecsapása előtt, ugyanis a Pacers elveszítette az első meccset hazai pályán a Magic-kel szemben, ám Grangerék ezúttal nem okoztak csalódást szurkolóiknak, hiszen 93-78-ra verték az Orlandót. Az első félidő az első mérkőzéséhez hasonlóan szorosan alakult, és a csapatok egypontos Magic-előnynél vonulhattak az öltözőbe, ám Frank Vogel minden bizonnyal feltüzelte játékosait, mivel az Indy 30-13-ra nyerte a harmadik játékrészt. Természetesen kétszer nem fordulhatott elő a Pacersszel, hogy elszórakozzák ezt az előnyt, így végül a hazaiak nyerték ezt a számukra hihetetlenül fontos találkozót. A meccs után Frank Vogel nyilatkozott: „35%-os mezőnymutatón tartottuk őket, ami mindenképpen nagyon jó teljesítmény, mivel nehéz őket levédekezni. A második félidőben jobban védtük a triplákat, és végre támadásban is kihasználtuk a helyzeteinket. Ugyan még mindig nem dobtunk túl jól, de úgy érzem, hogy jó irányba haladunk.”

George Hill és Glen davis a konferencia-negyeddöntő második mérkőzésén

A mérkőzés hőse a 18 pontot szerző George Hill volt hazai részről, aki 9-et a harmadik negyedbeli 25-5-ös rohamnál szerzett. A Pacers kezdőjéből nem csak ő, hanem Danny Granger, David West, valamint Paul George is nagyot játszott, előbbi kettő 18, míg utóbbi 17 egységet könyvelhetett el. A másik oldalon Glen Davis lett a legeredményesebb, méghozzá 18 ponttal és 10 lepattanóval, ám BigBabyvel kapcsolatban nem árt megjegyezni, hogy a második félidőben csupán négy egységet termelt.

A párharc állása két mérkőzés után: 1-1

Oklahoma City-Dallas

A címvédő –hasonlóan az első mérkőzéshez- ismét nagyon szoros meccsen vérzett el Oklahoma Cityben, méghozzá 102-99 arányban. Az első játékrész egyértelműen a hazaiaké volt, hiszen 32-24-re hozta az első negyedet a Thunder, ám erre az előnyre szüksége is volt Durantéknek, mivel a későbbiek során nagyon tapadt a Mavs. A meccs végén Dirk Nowitzkiék valami hasonló csodában bízhattak, mint az első összecsapáson Kevin Durant, ám a német erőcsatár nem szurkolt eléggé Jason Terry tripláinak, a Dallas legjobb cseréje ugyanis kétszer is döntő fontosságú dobást hibázott a hajrában.

Hazai oldalon a szokásoknak megfelelően ismét Kevin Durant, valamint Russel Westbrook lett a legeredményesebb, bár előbbi ritka gyengén dobott, hiszen 17 mezőnykísérletéből csak 5-öt értékesített, ám így is 26 egységig jutott. Russel Westbrook 10/21-es mutatóval zárt, így végül 29 pontot könyvelhetett el. A Mavs oldalán Dirk Nowitzki szokás szerint nagyot játszott a Thunder ellen, ezúttal 31 pontot szórt, ám a német klasszis így sem volt elégedett a mérkőzés után: „Néhány labdapattanás választ el minket attól, hogy most mi vezessünk 2-0-ra.” Az erőcsatár mellett Terry is hozta kiváló formáját, hiszen 20 egységet hozott össze, ám Terry minden bizonnyal nem lesz majd büszke a két hajrában elrontott triplájára.

A párharc állása két mérkőzés után: 2-0 az Oklahoma City Thunder javára.

NBA
Rájátszás, 3. játéknap
Miami-New York 104-94
Indiana-Orlando 93-78
Oklahoma City-Dallas 102-99