Serie A

A Roma kapaszkodna az "ötvenötösök" után, a Napoli kilépne közülük

Két mérkőzéssel folytatódik kedden este az olasz labdarúgó-bajnokság. A Serie A 36. fordulójában a Roma a Chievóhoz látogat, a Napoli pedig a Palermót látja vendégül.

Chievo-Roma
18:00 Digi Sport
hatharom-tipp: X

A Chievo négy mérkőzés óta képtelen volt gólt lőni - így kétszer kikapott 1-0-ra és két 0-0-s döntetlent játszott -, a Roma pedig nyolc mérkőzéssel ezelőtt úszta meg utoljára kapott gól nélkül, és általában kettesével találtak be az ellenfelei, ki is kaptak négyszer a Farkasok ebben az időszakban. Szombaton a Napoli ellen hiába támadtak nagyon attraktívan, kevés helyzetet használtak ki, a végén pedig a 2-2-es döntetlennek is örülhettek, hiszen Simpliciónak az utolsó pillanatokban sikerült egyenlíteni.

Más kérdés, hogy valódi örömöt nem okozhatott nekik az iksz, hiszen ezzel négypontos hátrányban vannak a harmadik és a hatodik hely között tömörülő, BL-ért küzdő négyes mögött. Így szerencse kellene nekik már az Európa Liga kiharcolásához is, a Bajnokok Ligája pedig elérhetetlennek tűnik számukra, hiszen mind a négy rivális nem valószínű, hogy ugyanúgy elszórná a pontokat. Mindenesetre nekik nyerniük kellene, hogy legyen esélyük bárkit is megelőzni, de ehhez mindenképp hatékonyabb védekezésre lesz szükségük, mert ha még a liga harmadik legrosszabb góllövőjének számító Chievo is betalál ellenük...

Bojan Krkic küzd a Chievo játékosával a Roma Serie A-mérkőzésén 2012-ben.

A veronaiak egyébként kilencpontos előnyben vannak a legjobb kieső helyen álló Lecce előtt, és csak egy pontra van szükségük a biztos bennmaradáshoz. A mai meccs kimenetele erősen függhet attól, hogy forszírozzák-e ennek a pontnak a megszerzését vagy bíznak a hátralévő fordulókban. Könnyebb dolguk a folytatásban sem nagyon lesz, mert Palermóba utaznak még, illetve épp a Leccét fogadják az utolsó fordulóban, amely ellen bajba is kerülhetnek egy ki-ki meccsen.

Napoli-Palermo
20:45 Digi Sport
hatharom-tipp: 1

A Napoli szombaton ugyan nem tudta megszerezni mindhárom pontot Rómában, de a többi eredmény miatt így is bekerült abba a körbe, amelynek tagjai óriási különversenyt futnak a dobogóért. Ráadásul a nápolyiak sorsolása könnyebbnek tűnik, mint mondjuk a Lazióé és az Interé, hiszen ők egymás ellen zárják majd a bajnokságot.

Cavaniéknak kedden este a Palermót kellene legyőzniük, amely április 1-jén győzött először idegenben a szezonban, azóta viszont meccset sem tudott nyerni. Pedig a Juventuson kívül azért minden ellenfele ellen elképzelhető lett volna egy siker. A Fiorentinával, az utolsó helyezett Cesenával és a Cataniával ikszeltek, a Parmától pedig kikaptak a rózsaszín-feketék.

A Napoli a Roma elleni rangadón a neki leginkább fekvő taktikát játszotta, stabil védekezésből akart kontrákat indítani, és az előrejátékban meg is valósította, amit akar, hátul azonban voltak bőven hibák, a Farkasok nem csak a két góljuknál jutottak nagyon közel a kapuhoz. Márpedig a Palermo is a viszonylag sok gólt lövő csapatok közé tartozik, azaz a hazaiaknak stabilizálniuk kell a védelmüket, ha legalább szerdáig hárompontos előnyt szeretnének az Udinese, az Inter és a Lazio előtt.

  • Chievo - Roma 2012-05-01 18:00:00
  • SSC Napoli - Palermo 2012-05-01 20:45:00