La Liga

Thiago és Dani Alves tánca nem méltó egy Barca-játékoshoz - Guardiola

A Barcelona vasárnap este 7-0-ra győzött a Rayo Vallecano otthonában a spanyol bajnokság 36. fordulójában ezzel elnapolva a Real Madrid bajnokavatását. A vendégek szezon végén távozó vezetőedzője kiemelte játékosainak hozzáállását, azonban az ötödik találat után egy sajátos tánccal ünneplő Dani Alvest és Thiago Alcántarát megfeddte a tréner.

A Barcelona imponáló magabiztosággal győzött az újonc Rayo Vallecano otthonában, megpróbálva feledtetni az utóbbi idők kudarcait. A távozását pénteken bejelentő Josep Guardiola, a katalánok vezetőedzője elégedetten nyilatkozott a hét gólt szerző csapatáról. "Egy ilyen mérkőzés mindig hasznos a számunkra. Tudtuk, hogy a bajnokság már eldőlt, azonban mi megmutattuk, milyen erős csapatunk van. Nagyon komolyan vettük a találkozót, jó formában futballoztuk végig a 90 percet egy a bennmaradásért küzdő ellenféllel szemben."

"A játékosok tudják, hogy minden mérkőzés fontos, mivel készülünk a kupadöntőre." - mondta a Guardiola, aki szerint a játékosai önfeledten játszva szereztek hét gólt, a két találatot és két aszisztot jegyző Pedrót pedig külön is kiemelte a tréner. "Nagyra tartom őt, még a harmadosztályban kezdtünk együtt dolgozni, régóta ismerem. A sérülése megakadályozta őt, hogy rendszeresen játsszon a szezonban, de nagyon elégedett vagyok a mostani teljesítményével, a két góljával és a rengeteg jó passzával." A második számú kapusról, Pintóról is szólt néhány szót Guardiola: "Jó formában van, ő fog védeni a kupadöntőben. Azért adtam neki lehetőséget, hogy játékban legyen, és rászolgált a bizalomra."

Thiago Alcantara és Dani Alves örül a Barcelona Rayo Vallecano ellen szerzett góljának

A sok dicséret mellett azonban a katalánok trénere nem felejtett el odaszúrni egyet két játékosának, a spanyol-brazil Thiago Alcántarának és a brazil Dani Alvesnek, akik az ötödik gól után a Rayo B-közép előtt egy érdekes tánccal ünnepeltek. "Thiago és Dani Alves produkciója nem méltó egy Barca-játékoshoz. Bocsánatot kérek a Rayo szurkolóitól, ez nem történhet meg még egyszer."

Nemcsak az edző, hanem maguk az érintettek is megbánták utólag tettüket. Dani Alves a twitteren kért elnézést a hazai szurkolóktól. "Szeretnék bocsánatot kérni a drukkerektől, nem akartam senkit megbántani, csak jól éreztük magunkat. Gyermekkoromban azt mondták, a foci azért van, hogy élvezzük. Egyébként szép munka volt srácok!" Thiago sem maradt adós a bocsánatkéréssel: "Elnézést kérek, ha a gólörömömmel megsértettem a Rayo szurkolóit. A gól után érzett határtalan örömömben hibát követtem el. Nem fog még egyszer előfordulni."

Az alábbi videón jól látható, hogy a tánc közben a csapatkapitány Carles Puyol rohant oda társaihoz, és vetett véget az egyébként ártatlannak tűnő gólörömnek.

Primera División
35. forduló
Rayo Vallecano-Barcelona 0-7 (0-3)
gólszerzők: Messi (16., 90.), Rober (26. - öngól), Keita (39.), Pedro (47., 87.), Thiago (77.)