Riói olimpia

Sarapova most az új olimpiai kvalifikáció miatt fakadt ki

  • VNA

Marija Sarapovának nem tetszik az ITF új olimpiai kvalifikációs rendszere, amely a riói olimpia előtt tovább sűríti a játékosok amúgy is elég feszes versenyprogramját.

Nincs megelégedve a Nemzetközi Tenisz Szövetség (ITF) által kidolgozott új olimpiai kvalifikációs rendszerrel az oroszok kiválósága, Marija Sarapova. Az ITF ugyanis a londonihoz képest is tovább szigorította a kvalifikációs feltételeket, így a 2016-os riói játékokra már nem két, hanem négy alkalommal kell elindulnia a Federation Kupában annak, aki szeretne indulni az ötkarikás játékokon. A londoni olimpia előtt Sarapova 2011-ben és 2012-ben játszott az orosz Fed-Kupa csapatban, így teljesítette az indulás alapvető feltételét, a jövőben azonban ez még nehezebb lesz.

"Csalódott vagyok a hír hallatán. A közelmúltban találkoztunk az ITF képviselőivel Miamiban, de úgy tűnik, hogy nem hallgattak meg igazán bennünk" - panaszkodott a vasárnap Stuttgartban tornát nyerő Sarapova, aki szerint az amúgy is sűrű nemzetközi versenynaptárába nehéz lesz beillesztenie az újabb Federation Kupa találkozókat.