Snooker-vb

O'Sullivan és Trump is közel a továbbjutáshoz

  • Tóth Tamás

Judd Trump két frame-es előnyből kezdheti a mai játékot, míg Ronnie O’Sullivan két játszmányira van a negyeddöntőtől.

Ronnie O'Sullivan a sheffieldi snooker-vb-n

Tovább folytatódott a snooker-világbajnokság nyolcaddöntőjének rangadója, amelyet Ronnie O’Sullivan 5-3-as előnyből kezdhetett meg a Mark Williams ellen. A világranglista 13. helyén tanyázó „Rakéta” a becenevéhez méltón kezdte a meccs második szakaszát, ugyanis zsinórban hat frame-et tudott nyerni walesi riválisa ellen (11-3)

A jelenleg a világ negyedik legjobb snookeresének tartott Williams ezután két frame-et tudott hozni, ám még így is fényévekre jár a továbbjutástól (11-5). A meccs legnagyobb megindulását O’Sullivan produkálta, aki egy 128-as breakkel örvendezette meg a nézőket.

A másik asztalon Judd Trump és Ali Carter is újból egymásnak feszült, ezúttal Carter kezdhette előnyösebb helyzetből a meccset (5-3). A „kapitány” lendülete azonban hamar megtörni látszott, ugyanis fiatal ellenfele gyorsan egyenlíteni tudott. Bár Carter ekkor még egyszer át tudta venni a vezetést (6-5), ám a tavalyi finalista, Trump egymást követő három frame-et is behúzott (6-9). Carter a második szakasz utolsó játszmáját megnyerte, így 9-7-re szépíteni tudott.

Az első esti mérkőzésen Jamie Jones 10-6-os vezetésre tett szert Andrew Higginson ellen, így már csak három játszmára van szüksége a legjobb nyolc közé kerüléshez. A másik késői találkozón Matthew Stevens és Barry Hawkins fej-fej mellett haladt egymás ellen, ugyanis 8-8-cal vonultak pihenni a játékosok.

Snooker-világbajnokság, Sheffield
Nyolcaddöntők, részeredmények
Ronnie O’Sullivan – Mark Williams: 11-5
Ali Carter – Judd Trump: 7-9
Jamie Jones – Andrew Higginson: 10-6
Matthew Stevens – Barry Hawkins: 8-8
 
A hétfői program:
14:00 órától
Ali Carter – Judd Trump
Matthew Stevens – Barry Hawkins
20:00 órától
Jamie Jones – Andrew Higginson
Mark Williams – Ronnie O’Sullivan