Kosárlabda

Ősszel az Európa Kupában folytathatjuk - Báder Márton

  • MTI

Az élmény hatása mellett már klubjának jövőbeli terveiről is beszélt Báder Márton, a férfi kosárlabda Eurochallenge Kupa debreceni négyes döntőjének negyedik helyén végzett Szolnoki Olaj csapatkapitánya.

Báder Márton, a Szolnoki Olaj kosarasa zsákol az orosz Ljuberci elleni kosárlabda EuroChallenge Kupa bronzmérkőzésénA 211 centis center vasárnap este a Főnix Csarnok egyik büféje előtt osztogatott hosszasan autogramokat, illetve fényképezkedett a sorban álló szurkolókkal, majd készséggel állt az MTI rendelkezésére is: "Mindenképpen a szolnoki karrierem csúcspontja volt ez a Final Four. Két szoros meccsen kaptunk ki, mindkét meccsen abszolúte partiban voltunk az ellenféllel, és győzelmi esélyeink is voltak. Ez azt hiszem, önmagáért beszél. Ami a saját, eddigi pályafutásomat illeti, annak is a legelejére helyezném ezt a tornát. Játszottam döntőt az ULEB Kupában, ami az Eurochallenge-nél eggyel erősebb sorozat volt, de akkor külföldi csapatért küzdöttem. Most viszont szolnoki színekben vívtam négyes döntőt, ráadásul Magyarországon, ami csodálatos élmény volt, sosem fogom elfelejteni."

A magyar bajnok jövőbeli terveiről szólva a 31 éves játékos kifejtette: "Elvileg ez az elődöntős részvétel lehetővé teszi, hogy ősszel elinduljunk eggyel feljebb, az Európa Kupa selejtezőjében. Sok mindent hallani, annyi biztos, hogy nagy tervek vannak Szolnokon..." A vasárnapi bronzmérkőzésen Pór Péter együttese 94-87-re kikapott az orosz Ljubercitől, míg a döntőben a török Besiktas 91-86-ra verte a francia Chalont.