Kosárlabda

Hanga Ádám 16 pontot szórt az Estudiantesnek, Lóránt idénycsúcsa

  • MTI
megosztom

A Manresát erősítő Hanga Ádám 16 pontot szerzett az Estudiantes ellen a spanyol kosárlabda-bajnokság vasárnapi játéknapján.

A válogatott magyar légiós - akit a tavalyi NBA-amatőrbörzén kiválasztott a San Antonio Spurs - a liga honlapja szerint 20 percet töltött a pályán a mérkőzésen, amelyet a Manresa nyert meg 78-50-re. "Nem játszottunk színvonalas mérkőzést,de az a fontos, hogy győztünk - nyilatkozta az MTI-nek hétfőn Hanga. - Ellenfelünk a kieséstől menekül, így mindent megtett a sikerért. Nem is említve, hogy az elmúlt hetekben több bravúrgyőzelmet arattak. Mi ezt nem engedtük. Mi nem léphetünk sem előre sem hátra már a tabellán. Mindhárom triplám bement, nagyon örülök neki. A szezon elején a dobásokkal volt a legnagyobb probléma, de egyre jobban mennek. Sokat dolgozom rajtuk, még biztosabban akarom értékesíteni a kinti dobásokat. Egy hét van hátra a szezonból, szeretnénk még meglepetést okozni."

A Lagun Aróban légióskodó, ugyancsak válogatott Lóránt Péter 13 perc alatt 3 pontot szerzett a Bizkaia ellen 77-76-ra elvesztett találkozón. A Manresa jelenleg a 10., a Lagun Aro pedig a 8. helyen áll a 18 csapatos spanyol bajnokságban, amely Európa legerősebb pontvadászatának számít.

megosztom