NB I visszatekintő

Détári és az elegancia - Gyere Juha, megmutatom!

  • Göbölyös János
Címkék:

A hétvégén a 26. fordulót rendezték az NB I-ben. Összeállításunkban az OTP Bank Liga mérkőzéseire tekintünk vissza, statisztikákkal, nyilatkozatokkal, értékelésekkel, valamint ismertetjük a következő kör programját.

Azt feltételezné az ember, hogy a bajnokság vége felé közeledve fokozódik a feszültség, és - ne legyünk telhetetlenek -, ha nem nem is színvonalasabbak, de legalább izgalmasabbak a mérkőzések. Ehelyett mi történt? A nyolc találkozón mindössze tizenöt gól esett (a paksi három volt a csúcs), hét csapat képtelen volt betalálni az ellenfél kapujába, a nyolc győztes többsége simán hozta a meccset, döntetlen nem volt. Ami pozitívum, hogy ezúttal senkit nem kellett kiállítani, ami a múlt heti, kilenc piros lapot hozó forduló után szinte hihetetlen. Mondhatnánk persze, hogy a hirtelen jött melegben a játékosok inkább a labdára koncentráltak, beosztották az erejüket, az energiájuk nagy részét a futballra összpontosították, és nem egymásra meg a játékvezetőkre pazarolták.

Mondhatjuk, de nem teljesen igaz.

A Vasas például annyira spórolósan focizott Újpesten, hogy a szintén takarékon teljesítő lilák különösebb megerőltetés nélkül nyertek. Pedig ez volt az egyik olyan mérkőzés, amelyik - függetlenül a két klub múltjától -, még ha kiesési is, de rangadó lehetett volna. Aztán az első félidő maga volt a pokol, de nem elsősorban a meleg miatt, akkor ugyanis még lehetett miből elhasználni a kalóriát. A hazaiak visszafogottsága magyarázható ugyan azzal, hogy szinte alig fejeződött be a Himnusz, Kabát Péter és Simon Krisztián már zuhanyozott, s hogy ne legyen gond a második félidei cserékkel, a szünet előtt követte őket a szintén megsérült Kiss Zoltán. Az ilyen tömeges, kényszerű cserék az európai topcsapatoknál is okozhatnak átmeneti zavart - ha egyáltalán előfordulhat ott ilyen -, hát még nálunk. Marc Lelievre úgy próbálta menteni a menthetőt, és kissé elterelni a figyelmet a saját hibájáról is, hogy az öltözőben bekeményített, sorjáztak a jelzők a szégyenletestől a horrorisztikuson át a szörnyűig, és láss csodát, hatott a verbális pofon. Hogy Marijan Vlak mit és hogyan kért számon a játékosaitól, azt nem tudom, a Vasas összteljesítményét látva azonban arra lehet következtetni, hogy vagy túl barátságosra vette a figurát, vagy a futballistái nem fogták fel, mekkora a felelősségük. Akkor ugyanis még nem tudhatták, hogy a zalaegerszegiektől olyan ajándékot kapnak, amivel esélyük marad az élvonalbeli tagságuk meghosszabbítására.

Pavicsevics gólja egyben az első ZTE-győzelmet is jelentette - Fotó: nb1.hu Hát, igen. A sors kegyetlen fintora, hogy a Zete közvetlenül azután szerezte meg első győzelmét, hogy egy pankrációs elemekkel tarkított mérkőzést követően egy héttel ezelőtt kiesett az NB I-ből. A magyarázat kézenfekvőnek látszik, lekerült a teher a játékosokról, lelkileg felszabadultak. Van benne némi igazság, bár nem az történt, hogy a zalaiak lefutballozták a Lombardot, amely ha az első negyedórában három góllal vezet, senkit nem ér meglepetés. A különbség annyi volt a két csapat között, hogy míg a pápaiak nem hittek magukban, addig az egerszegiek ha csak kilencven percig is, de elfelejtették az NB II-t. Ilyen egyszerű ez. A bajnokság hajrájában, amikor nem csak egy-egy pontnak, hanem minden mozdulatnak, sőt gondolatnak különös jelentősége lehet, az akarat sokszor felülírja a tudást. Jellemző példa erre, hogy miután Szakály Dénes megsérült, és hordágyon vitték le a pályáról, nem ment be ápoltatni magát az öltözőbe, hanem a kispadról nézte, és drukkolta végig csapata első sikerét. Lehet persze azt mondani, hogy a Zalaegerszegnek szerencséje volt, de mivel meg is tett érte mindent, senki, még talán a pápaiak sem sajnálhatják tőlük a győzelmet.

Ezt csináljátok utánam - Coulibaly kétszer is elcsendesítette a diósgyőri szurkolókat - Fotó: MTI

A magasabb régióban is történtek érdekes dolgok. Kezdjük mindjárt a Debrecennel, amely úgy ruccant át Diósgyőrbe, hogy az eddig valamennyi bajnokit végigvédő kapusa egy rejtélyes rosszullét miatt nem védhetett, míg a szintén maximális játékperccel rendelkező balhátvédje az eltiltását töltötte. Novakovics és Korhut hiánya semmiféle zavart nem okozott a Loki számára, az eddig csak kupameccseken védő Verpecz tökéletesen helyettesítette kollégáját, míg az abszolút jobblábas Nikolovnak sem jelentett gondot a ,,balra át". Mindehhez már csak a helyzeteit remekül felismerő, esés és rúgótechnikájával tökéletesen tisztában lévő Coulibaly alakításai kellettek, és megvolt a három pont. A stadiont ismét majdnem megtöltő diósgyőri szurkolóknak pedig nem maradt más, mint tovább reménykedni, hogy valamikor csak megszakad az immár öt meccsesre nyúló vesztes sorozat, és kikecmereg a csapat abból a gödörből, amibe elsősorban jó néhány játékos formahanyatlásának köszönhetően került, hozzátéve azt is, hogy tulajdonosi és szakmai oldalról is kaptak némi segítséget a zuhanáshoz...

Vasárnapra egyetlen fajsúlyos kérdés maradt, ami tulajdonképpen a bajnoki cím szempontjából is döntőnek számít(hat): ragadni tud-e a Győr a Debrecenre? Ha igen, akkor csak rajta múlik, felér-e a csúcsra, ha nem, a Loki ha még nem is a célban, de nyeregben érezheti magát. Nos, az ETO nem tudta meglovagolni az esélyt, a gyeplőt a kecskemétiek fogták, a hajtók közül ketten, a két gólt szerző Lencse László és a cseresorból előlépett kapus, Antal Botond győzelembe kergette övéit, és az őrületbe a győrieket. Mindent elmond a játék képéről, hogy maga Pintér Attila ismerte el, az ETO akkor sem tudott volna nyerni, ha reggelig játszanak.

Détári különórát adna szögletekből - Fotó: fradi.huBár nem mondta ki, de valami hasonlóra gondolhatott Détári Lajos is a Sóstói Stadionban. A tavasz harmadik rangadójára készülő Videoton ezúttal a várt színvonalhoz mérten méltatlan ellenfelet kapott, a Fradiból hiányzott a kreativitás, a gól, a támadójátéka szinte értékelhetetlen volt. Ezt már Döme sem bírta idegekkel, először az általa említett, az első keretből a lefújás után kigolyózott két légiós nevére rákérdező riportert osztotta ki, majd a sajtótájékoztatón megismételte a gyengén futballozó külföldiekről alkotott véleményét. Egy konkrét kérdésre pedig önmagát - a látottak alapján jogosan - előtérbe tolva, a tréfa legkisebb jele nélkül megjegyezte, öltönyben is jobban rúgta volna a szögleteket, mint egy-két játékosa.

Akkor hát, lehet gyakorolni.

Elképzelem, hogy az egyik délutáni edzés végén Détári bemegy az öltözőbe, felveszi az ünneplő ruháját és a frissen pucolt fekete félcipőjét, odahívja magához például Hakolát, és merő jóindulatból azt mondja neki: ,,Gyere Juha! Megmutatom, hogyan kell csinálni". Majd kisétálnak ketten a pályára, Döme leteszi a labdát a szöglet-körívre, három lépésről nekifut, és beíveli a tizenegyespont környékére, vagy éppen oda, ahová akarja, a lényeg, hogy ne taccs legyen belőle. Megteszi ezt háromszor, ötször, tízszer, miközben azért lazít kicsit a nyakkendőjén, mert itt a nyár. Hogy azért valami változatosságot is vigyen a gyakorlatba, ugyanezt a sorozatot megismétli a másik oldalról, először jobbal, aztán ballal. Hakola eleinte tátott szájjal figyeli edzőjét, s hogy ő is fontosnak érezze magát, megszólal: ,,De mester, nincs a kapu előtt senki, honnan tudja, hogy jó helyre ívelget?" Détári nem kapja fel a vizet, veszi a lapot, de nem válaszol. Folytatja a mozdulatsort, majd azzal a lendülettel besprintel az ötös elé, és a kapuba fejeli a saját magának beívelt labdát. A finn feladja. Mit is mondhatna ezek után, inkább vesz egy nagy levegőt, és elkezd gyakorolni. Rövid gatyában, mezben és futballcsukában. Ennyi előnyt azért megérdemel, ha már fogékony az újra...

OTP Bank Liga
26. forduló
MVM PAKS-BUDAPEST HONVÉD 2-1 (1-0)
Paks, 1000 néző. Vezette: Berke Balázs (Szpisják Zsolt, Medovarszki János)
Paks: Csernyánszki – Heffler T., Éger, Fiola, Szabó J. – Bartha, Sifter, Szatmári (Magasföldi, 58.), Vayer (Kiss T., 58.) - Hrepka (Eppel, 88.), Böde. Vezetőedző: Kis Károly. Cserepad: Kiss M., Csehi T., Gévay, Báló, Eppel, Kiss T., Magasföldi
Honvéd: Kemenes – Lovrics, Botis, Debreceni, Hajdú – Horváth A., Ivancsics (Hadzsics, 74.), Faggyas (Vernes, 54., Bozsovics, 85.), Johnson, Vécsei - Délczeg. Vezetőedző: Supka Attila. Cserepad: Sánta, Bjelkanovics, Bozsovics, Hidi, Németh N., Vernes, Hadzsics.
Gólszerző: Böde (26.), Kiss T. (70.), ill. Horváth A. (49.)
Sárga lap: Sifter (59.), ill. Lovrics (84.)
 
UJPEST FC-VASAS 0-2 (0-1)
Szusza Ferenc Stadion, 3600 néző. Vezette: Solymosi Péter (Albert István, ifj. Tóth Vencel)
Újpest: Balajcza – Kiss Z. (Nagy P., 42.), Mihajlovics, Lipták, Pollák – Simon K. (Kovács D., 10.), Barczi, Eninful, Vasziljevics, Balogh B. – Kabát (Zamostny, 5.). Megbízott edző: Marc Lelievre. Cserepad: Horváth T., Litauszki, Kovács D., Markovics, Nagy P., Proesmans, Zamostny.
Vasas: Ilizi – Kovács G., Gyepes, Takács Z., Görgényi – Kovács Á. (Simek, 56.), Mehmedagics, Bárányos (Kiss T., 67.), Farkas B., Dajics - Hudson-Odoi (Ferkó, 60.). Vezetőedző: Marijan Vlak. Cserepad: Halasi, Rubus, Ferkó, Katona, Huszárik, Kasali, Kiss T., Simek.
Gólszerző: Vaszilevics (49., 11-esből), Lipták (65.)
Sárga lap: Lipták (54.), ill. Mehmedagics (48.), Görgényi (79.)
 
DIÓSGYŐRI VTK-DEBRECENI VSC-TEVA 0-2 (0-0)
Diósgyőr, 8500 néző. Vezette: Szilasi Szabolcs (Lémon Oszkár, Takács Gábor)
DVTK: Tajti – Vági, Rakovics, Gal (Nagy T., 26.), Frizoni – Takács P., Abdouraman, Fernando, Luque  – Bacsa (Seydi, 61.), Tisza (Gallardo, 75.). Megbízott edző: Szentes Lázár. Cserepad: Rakaczki, Nagy T., Vadász, Csirszki, Dobos, Gallardo, Seydi.
DVSC: Verpecz – Nagy Z., Máté, Mészáros, Nikolov – Bódi (Ramos, 84.), Varga J., Szakály P., Yannick (Farkas II B., 67.) – Kulcsár T. (Meyé, 60.), Coulibaly. Vezetőedző: Kondás Elemér. Cserepad: Erdélyi, Simac, Illés, Ramos, Farkas II B., Lucas, Meyé.
Gólszerző: Coulibaly (56., 11-esből, 80.)
Sárga lap: Fernando (26.), Nagy T. (56.), ill. Nagy Z. (18.), Nikolov (27.), Varga J. (63.), Farkas II B. (69.)
Piros lap: Sváb (80., második sárga lap), ill. Pekár (70.)
 
FGSZ SIÓFOK-HALADÁS SOPRON BANK 0-2 (0-0)
Siófok, 500 néző. Vezette: Böcskei Balázs (Berettyán Péter, Szalai Dániel)
Siófok: Ribánszki – Mogyorósi, Fehér, Nyári, Fejes – Haraszti, Kecskés (Pál, 73.), Egerszegi, Melczer (Nagy I., 66.)  Simon A., Sowunmi (Huszák, 59.). Vezetőedző: ifj. Mihalecz István. Cserepad: Heinrich, Kiss Zs, Lengyel, Eugene, Huszák, Nagy I., Pál.
Haladás: Rózsa – Schimmer (Búrány, 65.), Guzmics, Korolovszky, Tóth P. – Nagy D. (Oross, 79.), Rajos, Nagy I. G., Iszlai, Halmosi – Radó (Horváth A., 83.). Vezetőedző: Artner Tamás. Cserepad: Mursits, Búrány, Horváth A., Kulcsár K., Oross, Ugrai, Vujovics..
Gólszerző: Halmosi (52.), Oross (81.)
Sárga lap: Egerszegi (31.), Kecskés (36.), Melczer (60.), ill. Nagy I G. (24.), Korolovszky (36.)
 
LOMBARD PÁPA-ZALAEGERSZEGI TE 0-1 (0-1)
Perutz Stadion, 1500 néző. Vezette: Veizer Roland (Kelemen Attila, Horváth Róbert)
Pápa: Szűcs – Nagy S., Rodenbücher, Tóth G., Németh M. – Lovrencsics, Horváth L. (Arszics, 68.), Gyömbér, Farkas A. (Szilágyi P., 59.), Quintero (Inutile, 39.) –  Seye. Vezetőedző: Bene Ferenc. Cserepad: Takács T., Dóczi, Présinger, Arszics, Csepregi, Inutile, Szilágyi P.
ZTE: Vlaszák  – Kocsárdi, Bogunovics, Pál, Hidvégi  – Szakály D. (Hervás, 79.), Máté P., Ganugrava, Balázs Zs. – Brkics, Pavicsevics (Wittman, 72.). Vezetőedző: Prukner László. Cserepad: Vörös, Csordás, Hervás, Nicorec, Kovács Gábor, Polareczki, Vittman.
Gólszerző: Pavicsevics (12.)
Sárga lap: Nagy S. (68.), Rodenbücher (76.), Németh M. (86.), ill. Brkics (35.), Pavicsevics (62.)
 
KAPOSVÁRI RÁKÓCZI-PÉCSI MFC-MATIAS 1-0 (0-0)
Kaposvár, 2500 néző. Vezette: Radványi Ádám (Demeter János, Kepe Arnold)
Kaposvár: Hajdúch – Okuka, Graszl,  Bank, Jánvári – Balázs B., Addo (Diallo, 89.), Safarics, Horváth T. (Hegedűs D., 66.), Bebeto - Grumics (Haruna, 70.). Vezetőedző: Sisa Tibor. Cserepad: Posza, Bőle, Gujics, Hegedűs D., Pavlovics, Diallo, Haruna.
PMFC: Dibusz – Simonfalvi, Causics, Lantos, Kvekveskiri – Regedei, Frőhlich, Paracki (Scsepanovics, 65.), Demjén (Ato, 71.) – Andorka (Zeljkovics, 64.), Bajzát. Vezetőedző: Mink Olivér. Cserepad: Holczer, Marovics, Nagy J., Todorovics, Ato, Scsepanovics, Zeljkovics.
Gólszerző: Balázs B. (48.)
Sárga lap: Diallo (90.), Bebeto (96.), ill. Kvekveskiri (4.), Paracki (14.), Bajzát (55.), Scsepanovics (96.)
 
VIDEOTON-FERENCVÁROS 2-0 (0-0)
Székesfehérvár, 9500 néző. Vezette: Fábián Mihály (dr. Varga Zsolt, Márkus Tamás)
Videoton: Bozsovics – Szolnoki, Caneira, Vinícius, H. Sánchez – Oliveira (Kovács I., 85.), Tóth B., Sándor Gy., Mitrovics, Walter Lee (Gyurcsó, 60.) – Nikolics (Torghelle, 68.). Vezetőedző: Paulo Sousa. Cserepad: Tujvel, Aposztolopulosz, Gosztonyi, Gyurcsó, Kovács I., Perics, Torghelle.
FTC: Jova – Grúz, Balog Z., Klein – Kulcsár D., Jovanovics, Otten, Hakola (Rósa, 75.), Júnior – Simics (Zsivoczky,72.), Beliczky (Oláh, 66.). Klubmenedzser: Détári Lajos. Cserepad: Gyenes, Fülöp, Lisztes, Rósa, Vass M., Zsivoczky, Oláh.
Gólszerző: Nikolics (67.), Mitrovics (78., 11-esből)
Sárga lap: Tóth B. (22.), Torghelle (70.), ill. Grúz (63.), Jova (77.)
 
KECSKEMÉTI TE-GYŐRI ETO 2-0 (2-0)
Kecskemét, 2000 néző. Vezette: Németh Ádám (Vámos Tibor, Farkas Balázs)
KTE: Antal B. – Koszó, Balogh B., Varga R., Forró  Litsingi, Alempijevics (Patvaros, 24.), Tököli, Csukics, Bertus (Hegedűs Á., 90.)  Lencse (Tölgyesi, 88.). Vezetőedző: Szabó István. Cserepad: Németh G, Farkas A., Póti, Brdarics, Patvaros, Tölgyesi, Hegedűs Á.
Győr: Sztevanovics – Babics, Djordjevics, Sztanisics – Trajkovics, Pilibaitis (Ahjupera, 37.), Kamber, Völgyi – Koltai (Dinjar, 65.), Strestík, Dudás (Varga R., 76.). Vezetőedző: Pintér Attila. Cserepad: Molnár P., Fehér Z., Takács Á., Windecker, Dinjar, Varga R., Ahjupera.
Gólszerző: Lencse (23, 11-esből, 33.)
Sárga lap: Antal B. (89.), Tölgyesi (93.), ill. Pilibaitis (20.), Völgyi (34.), Dinjar (81.)
MESTERI MONDATOK
A 26. fordulóból
A szakmai értékelésekbe olykor becsúsznak meglepő, elgondolkodtató, megmosolyogtató kijelentések is,      ezekből szemezgettünk:                                                                                                                                                               
Artner Tamás (Haladás) a talajról és az időjárásról: ,,A pálya talaja lehetetlenné tette, hogy egy jó, színvonalas mérkőzést vívjunk, rejtett lyukak miatt nem alakult ki folyamatos játék, és a hirtelen jött harminc fok sem tett jót az együtteseknek".
Prukner László (Zalaegerszeg) az első győzelemről és a kiesésről: ,,Gratulálok a csapatomnak a küzdeni tudásáért, igaz kicsit megcsúsztunk vele...Nem tudtuk átlépni egész idáig a saját árnyékunkat, és ennek viselnünk kell a következményeit".
Marc Lelievre (Újpest) kritikája csapata első félidei teljesítményéről: ,,Szégyelltem magam amiatt, ahogy az első félidőben játszottunk, ez nem az Újpest volt! Láttam a Honvéd, vagy a Haladás ellen játszani a csapatot, ez ahhoz képest horrorisztikus volt! El is mondtam a játékosoknak, hogy ez szörnyű volt és változtatni kell, szerintem meg is értették".
Kondás Elemér (Debrecen) a tizenegyesről: ,,Én nyilván nem akarok a játékvezető döntésébe beleszólni, majd eldöntik, akiknek kell, de az a tizenegyes, amit a játékvezető megad. Úgy érzem, hogy volt kontakt a lábnál, ez egy ilyen dolog, kaptunk már mi is ilyet, a labdarúgásban ez benne van".
Szentes Lázár (Diósgyőr) kissé zavaros kifogás kereső nyilatkozata: ,,Átmentünk kiscsapatba, elég sok mindent meg lehet már velünk csinálni sajnos, ez most egy ilyen helyzet....Nem érdekel a tizenegyes, érdektelen teljesen, hogy a játékvezető mit ítél, kiállítja Győrben, most így volt, most úgy volt... senkit sem érdekel, engem legalábbis nagyon nem".
Pintér Attila (Győr) csapata eredménytelen játékáról: ,,Ez egy ilyen nap volt, ha reggelig játszunk, valószínűleg akkor sem lőttünk volna gólt". 
Détári Lajos (Ferencváros) két meg nem nevezett légiósáról: ,,...ide nem fognak eljönni komoly pénzekért nyaralni játékosok, a következő átigazolási időszakban külföldiek helyett fiatal magyarokat szeretnék igazolni"
OTP Bank Liga
Tabella
1. Debreceni VSC 26 18 8 0 53-17 +36 62
2. Győri ETO 26 18 3 5 49-27 +22 57
3. Videoton 26 17 3 6 50-18 +32 54
4. Budapest Honvéd 26 12 6 8 43-32 +11 42
5. Kecskeméti TE 26 12 5 9 46-35 +11 41
6. Paks 26 10 8 8 40-42 -2 38
7. Diósgyőr 26 10 4 12 34-37 -3 34
8. Pécs 26 8 10 8 32-37 -5 34
9. Ferencváros 26 9 6 11 28-28 0 33
10. Haladás 26 7 10 9 31-33 -2 31
11. Siófok 26 7 9 10 27-38 -11 30
12. Újpest 26 8 5 13 32-42 -10 29
13. Kaposvár 26 5 12 9 30-40 -10 27
14. Pápa 26 6 6 14 23-36 -13 24
15. Vasas 26 4 9 13 25-45 -20 21
16. Zalaegerszeg 26 1 8 17 22-58 -36 11
OTP Bank Liga
A góllövőlista

17 gólos: ADAMO COULIBALY (DVSC) 

16 gólos: NIKOLICS NEMANJA (Videoton):

14 gólos: DANILO DE OLIVEIRA (Bp. Honvéd), LENCSE LÁSZLÓ (Videoton, Kecskemét)

12 gólos: André Alves (Videoton) 

11 gólos: Milan Perics (Kaposvár, Videoton)

10 gólos: Bajzát Péter (PMFC)

9 gólos: Jarmo Ahjupera (Győri ETO)

8 gólos: José Luque (DVTK), L’Imam Seydi (DVTK), Nikola Trajkovics (Győri ETO), Böde Dániel (Paks), Rajczi Péter (Újpest)

7 gólos: Bódi Ádám (DVSC), Dudás Ádám (Győri ETO), Kenesei Krisztián (Haladás), Hrepka Ádám (Paks), Melczer Vilmos (Siófok), Simon Attila (Siófok), Kabát Péter (Újpest)

6 gólos: Ivancsics Gellért (Bp. Honvéd), Kulcsár Tamás (DVSC), Pátkai Máté (Győri ETO), Goran Vujovics (Haladás), Vayer Gábor (Paks), Goran Marics (Pápa), Horváth Zsolt (PMFC)

5 gólos: Stevo Nikolics (DVSC), Szakály Péter (DVSC), Budovinszky Krisztián (DVTK), Pölöskey Péter (FTC), Marko Simics (Vasas, FTC), Djordje Kamber (ZTE, Győri ETO), Kethevoama Foxi (Kecskemét), Tököli Attila (Kecskemét, ZTE, Kecskemét), Gyurcsó Ádám (Kecskemét, Videoton), Haraszti Zsolt (Siófok)

4 gólos: Roguy Méyé (ZTE, DVSC), Tisza Tibor (DVTK), Kulcsár Dávid (Vasas, FTC), Somalia (FTC), Halmosi Péter (Haladás), Bebeto (Kaposvár), Miroszlav Grumics (Kaposvár), Francis Litsingi (Kecskemét), Vladan Szavics (Kecskemét), Bartha László (Paks), Ferenczi István (Pápa), Lovrencsics Gergő (Pápa), Andorka Péter (PMFC), Nagy Olivér (PMFC), Dusan Vasziljevics (Videoton, Újpest), Juszuf Dajics (Vasas), Sándor György (Videoton), Torghelle Sándor (Bp. Honvéd, Videoton), Máté Péter (ZTE)

3 gólos: Németh Norbert (Bp. Honvéd), Juha Hakola (FTC), Rati Alekszidze (Győri ETO), Koltai Tamás (Győri ETO), Völgyi Dániel (Győri ETO), Balázs Benjámin (Kaposvár), Éger László (Paks),  Kiss Tamás (Paks), Balogh Balázs (Újpest), Kovács Gábor (Vasas), Paulo Vinícius Souza dos Santos (Videoton)

2 gólos: Dieng Abass (Bp. Honvéd), Sorin Botis (Bp. Honvéd), Délczeg Gergely (Bp. Honvéd), Faggyas Milán (Bp. Honvéd), Hajdú Norbert (Bp. Honvéd), Ivan Lovrics (Bp. Honvéd), Nagy Zoltán (DVSC), Mbengono Yannick (DVSC), Francisco Gallardo (DVTK), Beliczky Gergő (Vasas, FTC), Marko Dinjar (Győri ETO), Linas Pilibaitis (Győri ETO), Oross Márton (Haladás), Tóth Péter (Haladás), Haruna Jammeh (Kaposvár), Bertus Lajos (Kecskemét), Jovica Stokics (Kecskemét), Magasföldi József (Paks), Montvai Tibor (Paks), Sifter Tamás (Paks), Szatmári Lóránd (Paks), Mouhamadou Seye (Pápa), Gyánó Szabolcs (PMFC), Szabó János (Siófok), Tusori Richárd (Siófok), Dvorschák Gábor (Újpest), Simon Krisztián (Újpest), Bárányos Zsolt (Vasas), Kovács István (Haladás, Videoton), Filipe Oliveira (Videoton), Balázs Zsolt (ZTE), Kocsárdi Gergely (ZTE), Daniils Turkovs (ZTE)

1 gólos: Hidi Patrik (Bp. Honvéd), Horváth Adrián (Bp. Honvéd), Novák Alexisz (Bp. Honvéd), Hervé Christian Tchami (Bp. Honvéd), Selim Bouadla (DVSC), Korhut Mihály (DVSC), Mészáros Norbert (DVSC), Luis Ramos (DVSC), Rezes László (DVSC), Dajan Simac (DVSC), Varga József (DVSC), Fernando (DVTK), Mohamadou Abdouraman (DVTK), Vicente Arze (DVTK), Gohér Gergő (DVTK), Lippai Ákos (DVTK), George Menougong (DVTK), Youssef Sekour (DVTK), Liban Abdi (FTC), Felipe Félix (FTC), Grúz Tamás (FTC), Alekszandar Jovanovics (FTC), Martin Klein (FTC), Lisztes Krisztián (FTC), Mark Otten (FTC), Oláh Lóránt (FTC), Rósa Dénes (FTC), Tóth Bence (FTC), Valentin Babics (Győri ETO), Vladimir Djordjevics (Győri ETO),  Ji-Parana (Győri ETO), Varga Roland (Győri ETO), Marek Strestík (Győri ETO), Nagy I. Gábor (Haladás), Nagy II. Gábor (Haladás), Radó András (Haladás), Schimmer Szabolcs (Haladás), Mariján Sluka (Haladás), Nagy Dániel (Haladás), Bank István (Kaposvár), Bőle Lukács (Kaposvár), Graszl Károly (Kaposvár), Drazsen Okuka (Kaposvár), Bojan Pavlovics (Kaposvár), Nikola Safarics (Kaposvár), Alekszandar Alempijevics (Kecskemét), Bori Gábor (Kecskemét), Sindou Dosso (Kecskemét), Mohl Dávid (Kecskemét), Pekár László (Kecskemét), Szinisa Radanovics (Kecskemét), Simon Attila (Kecskemét), Gévay Zsolt (Paks), Joze Benko (Pápa), Dlusztus András (Pápa), Farkas Attila (Pápa), Giorgi Granugrava (Pápa, ZTE), Présinger Ádám (Pápa), Tóth Gábor (Pápa), Frőhlich Roland (PMFC), Petrók Viktor (PMFC), Pintér Attila (PMFC), Regedei Csaba (PMFC), Nenad Todorovics (PMFC), Huszák Tamás (Siófok), Lattenstein Norbert (Siófok), Nyári Tibor (Siófok), Balajti Ádám (Újpest), Egerszegi Tamás (Újpest, Siófok), Darko Markovics (Újpest), Kovács Dániel (Újpest), Lázár Bence (Újpest), Lipták Zoltán (Videoton, Újpest), Bojan Mihajlovics (Újpest), Remili Mohamed (Újpest), Ferkó Attila (Vasas), Gáspár József (Vasas), Görgényi Dávid (Vasas), Katona Máté (Vasas), Haris Mehmedagics (Vasas), Takács Zoltán (Vasas), Tóth Balázs (Vasas), Alvaro Brachi (Videoton), Brandao Evandro (Videoton), Elek Ákos (Videoton), Gosztonyi András (Videoton), Nikola Mitrovics (Videoton), Vaskó Tamás (Videoton), Walter Lee (Videoton), Mladen Brkics (ZTE), Mahir Jasarevics (ZTE), Darko Pavicsevics (ZTE), Varga Róbert (ZTE)

Öngól: Sorin Botis (Bp. Honvéd), Korhut Mihály (DVSC), Dajan Simac (DVSC), Szabó O. (Győri ETO), Szasa Sztevanovics (Győri ETO), Balogh Béla (Kecskemét), Csehi Tamás (Paks), Présinger Ádám (Pápa), Sowunmi Thomas (Siófok), Kulcsár Dávid (Vasas)

 

 

 

OTP Bank Liga
A 27. forduló programja
Május 04. (péntek)    
PMFC-MATIAS-Diósgyőri VTK 18.00 (TV: SportM)
Május 05. (szombat)    
Kecskeméti TE-Videoton 15.00 (TV: Sport1)
Ferencváros-Lombard Pápa 17.30  (TV: Sport1)
Haladás Sopron Bank-MVM Paks 18.00  
Vasas-FGSZ Siófok 18.00  
Zalaegerszegi TE-Újpest FC 18.00  
Május 06. (vasárnap)    
Budapest Honvéd-Kaposvári Rákóczi 16.00 (TV: M1)
Győri ETO-Debreceni VSC-Teva 18.00 (TV: Sport2)