Sportgazdaság

A BL-döntős Chelsea a Sauber istállóval állt össze

megosztom

Újszerű együttműködést indított el a Sauber Forma-1-es csapata, valamint a Bajnokok Ligája döntőjére készülő Chelsea.

A sport világában eddig szokatlan együttműködésre szánta el magát a Sauber Forma-1-es csapata illetve a napokban BL-döntőbe jutott Chelsea labdarúgó klub. A két sportvállalkozás a jövőben szorosabbra fűzi együttműködését, amelynek első megnyilvánulási formája a merchandising termékek közös forgalmazása lesz. Szakmai vonalon sporttudományos információk cseréjéről is szó lesz, amely mindkét fél munkáját segítheti. "Egy ilyesfajta kapcsolat egy Forma-1-es istálló valamint egy labdarúgó csapat között meglehetősen szokatlan, nem tudunk hasonlóról" - nyilatkozta Monisha Kaltenborn, a Sauber egyik vezetője.

Az angol klubot már autóján is üdvözölte a Sauber csapat - Fotó: Sauber

"Meg vagyunk győződve arról, hogy a Sauber, amely a negyedik legrégebben a sportágban lévő csapat, kiválóan képviseli majd az általunk is fontosnak tartott értékeket. A Sauber filozófiája a fiatal tehetségek felkarolásáról szól, amely a mi általunk megálmodott koncepcióval is egybecseng" - tette hozzá a Chelsea igazgatótanácsának tagja, Ron Gourlay. A londoni sztárklub logója a május 13-án sorra kerülő Spanyol Nagydíjon kerül majd fel elsőként a Sauber istálló autóira. A BL-döntőre készülő futballcsapat hazai meccsein a reklámtáblákon, valamint az interjú zónában a szponzor falakon is megjeleníti a Sauber logóját.

A Chelsea számára elsősorban az ázsiai piac lehet fontos, amelyet a Liverpoollal, a Barcelonával vagy a Manchester Uniteddel ellentétben ők még nem aknáztak ki megfelelően, a Forma-1-es sorozat és a Sauber azonban már évek óta jelen van ezen a területen.

megosztom