Snooker

O’Sullivan vezet a Williams elleni rangadón

  • Tóth Tamás

A „Rakéta” két frame-es előnyben van Williamsszel szemben, míg Maguire, Day és Hendry már a legjobb nyolc között van.

A sheffieldi snooker világbajnokság nyolcaddöntőjének legnagyobb rangadójának egyértelműen a Mark Williams – Ronnie O’Sullivan mérkőzés számít.

A két extraklasszis játékos közül egyikük sem tudott igazán meglépni a másiktól: az első öt játszma után Williams 3-2-re vezetett, ám O’Sullivan az utolsó három frame behúzásával fordított, és 5-3-ra módosította az állást.

A világbajnokság egyik legnagyobb esélyesének tartott Judd Trump ellen Ali Carter egyelőre nagyszerűen teljesít, ugyanis 5-3-as előnnyel várhatja a találkozó folytatását.
Stephen Hendry már csak egy frame-re volt a továbbjutástól John Higgins ellen, és végül az első lehetőséget kihasználva búcsúztatta a tavalyi világbajnokot (13-4). Hendry a mérkőzés után boldogan nyilatkozott a sajtó munkatársainak: „Nagyon örülök, hogy sikerült továbbjutnom, annak ellenére, hogy nem én voltam a mérkőzés favoritja. Felszabadultan játszom, ugyanis semmilyen nyomás nincs rajtam. Nagyszerű dolog itt játszani, ennél jobb helyen nem is rendezhetnék a vb-t.”

A másik ágon Stephen Maguire 13-7-re múlta felül Joe Perry-t, így ő lesz a Hendry ellenfele a negyeddöntőben.

Ryan Day ugyanilyen arányban győzött Cao Yupeng ellen, ami azt jelenti, hogy az utolsó kínai snookeres is távozott a mezőnyből. Day a Matthew Stevens – Barry Hawkins találkozó győztesével fog összecsapni a legjobb nyolc között.

Snooker-vb
eredmények
Végeredmények
Ryan Day – Cao Yupeng: 13-7
Stephen Maguire – Joe Perry: 13-7
Stephen Hendry – John Higgins: 13-4
Jelenleg is zajló mérkőzések:
Matthew Stevens – Barry Hawkins: 0-2
Andrew Higginson – Jamie Jones: 0-1
A vasárnapi program:
15:30
Judd Trump – Ali Carter (3-5)
Mark Williams – Ronnie O’Sullivan (3-5)
20:00
Andrew Higginson – Jamie Jones
Matthew Stevens – Barry Hawkins