NB I

Nehezen, de összeroppantotta a Videoton a Ferencvárost

Szinte végig nagy fölényben játszott a Videoton a Ferencváros ellen az OTP Bank Liga 26. fordulójának vasárnap délutáni mérkőzésén, és nehezen, de a győzelmet jelentő gólokat is meg tudta szerezni.

Az első helyzet a Ferencvárosé volt, Simic lövését kellett védenie Bozsovicsnak, de az első percek után egyértelművé vált a Videoton fölénye. Lehetőségeket viszont sokáig nem tudtak kialakítani a fehérváriak, jól zárt a zöld-fehérek védelme. Először egy szabadrúgás után veszélyeztettek a hazaiak, de Vinicius a kapu mellé fejelt a 16. percben.

Szűk tíz perccel később ugyanő fejelt ismét, ezúttal Jova védett, ahogy Nikolics és Sándor ziccereinél is rendre jó helyen állt a kapus.

Így egyik csapat sem tudott gólt szerezni a szünetig, ami után csak annyiban változott a játék képe, hogy a Ferencváros néhány szögletet ki tudott harcolni. Igaz, azokat Hakola általában nagyon rosszul rúgta.

A Videoton játékosai örülnek a góljuknak a Ferencváros elleni mérkőzésen az NB I-ben 2012-ben.

Eközben a Videotonnak a fölénye ellenére kevés helyzete volt, a 62. percből említhetjük Sándor pontatlan fejesét.

A bajnoki címvédő a 67. percben szerezte meg a vezetést, amikor Sándor a tizenhatosnál dekázgatott és fejelgetett a Fradi-védők között, majd kemény lövését blokkolták, ebből pedig Gyurcsó középre adott a jobb oldalról, amiből Nikolics a hálóba talált. (1-0)

A gólszerző lecserélését már korábban elhatározta Paulo Sousa, de az őt váltó Torghelle is megtette a magáét, hiszen a 77. percben egy kipattanó után remekül fedezte a labdát, majd az addig remeklő Jova feleslegesen rávetődött a lábára, így büntetőhöz juttatta a Videotont. A tizenegyest Mitrovics belőtte, így eldőlt a mérkőzés. (2-0)

Annak ellenére is, hogy Bozsovicsnak egy Oláh-lövést még védenie kellett. Győzelmével a Videoton három pontra megközelítette a később pályára lépő, második helyezett Győrt, a Ferencváros pedig maradt a 9. helyen, egy ponttal a Pécs mögött.

OTP Bank Liga
26. forduló
Videoton FC-Ferencváros 2-0 (0-0)
Székesfehérvár, 8000 néző, V: Fábián
gólszerzők: Nikolics (68.), Mitrovic (79., 11-esből)
sárga lap: Tóth B. (22.), Torghelle (70.), illetve Grúz (63.), Jova (78.)
 
Videoton: Bozovic - Szolnoki, Caneira, Vinicius, Hector - Tóth B., Mitrovic - Oliveira (Kovács I. 85.), Sándor, Walter Lee (Gyurcsó 60.) - Nikolics (Torghelle 69.)
Ferencváros: Jova - Kulcsár, Balog Z., Klein, Junior - Grúz - Jovanovic, Otten, Hakola (Rósa D. 75.) - Simic (Zsivoczky 72.), Beliczky (Oláh 66.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fotó forrása: www.vidi.hu