Férfi kézilabda BL

Hihetetlen, de igaz: mínusz 11 gólról fordított a Berlin

A férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének második mérkőzésén a Füchse Berlin 29-18-as győzelmet aratott az MKB Veszprémet búcsúztató Ademar León ellen és ezzel idegenben lőtt több góljával bejutott a sorozat Final Fourjába.

Az odavágók legnagyobb arányú győzelmét aratta a spanyol León, amikor 34-23-re elpáholta a világ legerősebb bajnokságának tartott Bundesliga egyik élcsapatát, így ahhoz, hogy a berliniek jussanak továbbb ebből a párharcból kisebb fajta csodára volt szükség.

Nos, a sportban minden lehetséges, így bármilyen hihetetlen, a német csapat képes volt az elképesztő bravúrra és bekerült az elődöntőbe.

A mérkőzés kulcsa az első félidő volt, amikor is a remeklő Heinevetter kapusnak köszönhetően mindössze hat gólt engedélyezett a Berlin a spanyol gárdának. A közel nyolcezer fanatikus szurkoló a hatvan perc során végig lázban tarotta a hazaiakat, akik a második félidőben még rápakoltak egy lapáttal és végül olyan eredményt sikerült elérniük, amivel beverekedték magukat a kölni FinalFour-ba.

Bajnokok Ligája
negyeddöntő, 2. mérkőzés
Füsche Berlin (német) - Ademar León (spanyol) 29-18 (13-6)
továbbjutott a Berlin idegenben lőtt több góllal.