Serie A

Folytatódik a Juventus-Milan párosgyakorlat és a BL-verseny is

Hét mérkőzést játszanak a Serie A 35. fordulójában vasárnap, amikor a listavezető Juventus és a második Milan is magabiztosan megszerezhető három pontért utazik Novarába, illetve Sienába. Az esti rangadón az Udinese és a Lazio tovább bonyolíthatja a dobogóért és a BL-ért folyó harcot.

Novara-Juventus
15:00 Digi Sport
hatharom-tipp: 2

A sok fölényesen nyert rangadó után az utolsó Cesenának csak egy gólt tudott lőni a Juventus, de így is megszerezte a kötelező győzelmet, és továbbra is három pont az előnye a tabella élén. Elvileg pontosan egy fokozattal nehezebb ellenfél következik a torinóiak számára, hiszen a Novara az utolsó előtti helyen áll. Azért nem valószínű, hogy valódi veszélyt jelenthet a kiscsapat a bajnokaspiránsra, még akkor sem, ha szerdán legyőzte a Laziót.

Antonio Conte ezúttal is szinte a teljes keretére számíthat, egyedül Matri lesz eltiltott, de ő február vége óta nem lőtt egyetlen gólt sem, így nem biztos, hogy nagyon fog hiányozni a támadósorból.

A Juventus és a Novara játékosai küzdenek a két csapat mérkőzésén a Serie A-ban 2011-ben.

Siena-Milan
15:00 Digi Sport Plus
hatharom-tipp: 2

A Milan is hozta a kötelezőt, és legyűrte a Genoát szerdán, de a piros-feketéknek már nehezebb dolguk lehet vasárnap délután. A Siena ugyanis mostanában nagyon stabillá vált, a leguóbbi hat bajnokijából csak egyet, az Inter ellenit veszítette el, miközben háromszor nyert, és két döntetlent játszott.

A milánóiaknál Boateng, Cassano, Gattuso és Aquilani is rendelkezésre áll azok közül, akik az idén sokat voltak sérültek, persze nem mindegyikük bír végig egy mérkőzést. A rossz játék esetén szükséges változást azonban közülük többen is biztosíthatják a csapatnak, ha kell.

Inter-Cesena
15:00
hatharom-tipp: 1

A kék-feketék feladata ugyanaz, mint a Juventusé volt szerdán: az utolsó helyezett, már matematikailag is biztos kieső Cesenát kell legyőzniük. Andrea Stramaccioni irányításával még veretlenek, és hét közben már az első idegenbeli győzelmüket is megszerezték, ráadásul az Udinese otthonában, így önbizalommal jól állhatnak. A kiscsapattól ugyanakkor nem számíthatunk nagy ellenállásra, így az Internek jó esélye van arra, hogy ellépjen 7. Romától és kihasználhatja, hogy az esti rangadón legalább az egyik csapat pontokat veszít.

Udinese-Lazio
20:45 Digi Sport
hatharom-tipp: X

Két BL-ért küzdő csapat, amelyek nem tudtak nyerni az előző három fordulóban. Az Udinese és a Lazio is két vereséget szenvedett és egy döntetlent játszott, de amíg a fekete-fehérek a Romától és az Intertől kaptak ki, addig az égszínkékek legutóbb a szinte biztos kieső Novara otthonában buktak. Meglepő lenne, ha a két konzervatív vezetőedző most fejetlenül előre küldené a maga csapatát, hogy megszerezze a győzelmet, inkább óvatos játékra számítunk az esti rangadón.

Sok minden eldőlhet ezen a találkozón, hiszen a Lazio sikere esetén hat pontra lépne el aktuális ellenfelétől, ami három fordulóval a szezon vége előtt szinte biztossá tenné, hogy Di Nataléék már nem érhetnek oda a BL-t érő harmadik helyre. Ugyanakkor egy hazai siker még jobban besűrítené a mezőnyt, hiszen a harmadik és a hatodik hely között négy csapat állhat azonos pontszámmal, ha az Inter is győz.

Serie A
35. forduló, további vasárnapi mérkőzések
Bologna-Genoa 12:30 Digi Sport Plus
hatharom-tipp: 1
Atalanta-Fiorentina 15:00
hatharom-tipp: X
Lecce-Parma 15:00
hatharom-tipp: X

 

 

 

 

 

 

 

  • Inter - Cesena 2012-04-29 15:00:00
  • Novara - Juventus 2012-04-29 15:00:00
  • Siena - AC Milan 2012-04-29 15:00:00
  • Udinese - Lazio 2012-04-29 20:45:00
  • Atalanta - Fiorentina 2012-04-29 15:00:00
  • Lecce - Parma 2012-04-29 15:00:00
  • Bologna - Genoa 2012-04-29 12:30:00