NB I

A Kecskemét megőrizte a Debrecen ötpontos előnyét a Győr előtt

Címkék:

A Kecskemét remek mérkőzésen győzte le 2-0-ra a Győrt az OTP Bank Liga 26. fordulójának zárómérkőzésén, így megközelítette a negyedik helyezett Honvédot, miközben az ETO nem tudta újra kétpontosra csökkenteni a listavezető Debrecen mögötti hátrányát.

A Győr kezdett aktívabban, Dudás a tizenhatos közeléből lőtt elsőként a kecskeméti kapura, majd Kamber beívelése után szintén Dudás emelte át Antal kapust, de a hosszún Strestik csak a kapufát tudta eltalálni.

Ezt követően belendültek a hazaiak is, főleg Lencse volt elemében. Neki is volt egy veszélyes lapos lövése, majd a 23. percben ő szerezte meg a vezetést, miután Pilibaitis lábszáron rúgta a tizenhatoson belül, a büntetőt pedig értékesítette. (1-0)

A Kecskemét játékosai örülnek egy góljuknak a labdarúgó NB I-ben 2012-ben.

A fiatal csatár a 33. percben ismét eredményes volt, amikor már egy elveszített labdát kapott vissza az egymást nehezen megértő vendégvédőktől, és a hálóba lőtt. (2-0)

Kétgólos előnyben a Kecskemét hátrébb húzódott, és területet adott a Győrnek, amely a szünetig csak egy Kamber-lövéssel veszélyeztetett, azt Antal bravúrral védte.

A fiatal kapus a második félidőben is remekelt, amikor a zöld-fehérek eljutottak a kapujáig. Többnyire jól zárt a hazai védelem, de azért egy-egy közeli Stanisic- és Strestik-lövést és egy fejest is hárítania kellett, Varga Roland egyik kísérleténél pedig szerencséje is volt, hiszen a labda a lécről ment ki.

A Hírös városiak a védekezésből gyorsan váltottak kontrába, azonban a második játékrészben már hiába került többször a kapu közelébe Lencse és Tököli is, vagy elkényelmeskedték a lehetőségeket, vagy Stevanovic védett bravúrral a ziccereiknél.

Hiába küzdöttek tehát nagy lendülettel és magas színvonalon a csapatok, újabb gól nem született. A Győr hátránya így öt pont az első helyezett Debrecen mögött a hajdúságiak elleni jövő heti mérkőzése előtt, a Kecskemét pedig egy pontra megközelítette a negyedik helyezett Honvédot.

OTP Bank Liga
26. forduló
Kecskeméti TE-Győri ETO FC 2-0 (2-0)
Kecskemét, 2000 néző, v.: Németh Á.
gólszerző: Lencse (23., 33., előbbit 11-esből)
sárga lap: Antal (90.), Tölgyesi (90.), illetve Pilibaitis (20.), Völgyi (34.), Dinjar (81.)
 
Kecskemét: Antal - Koszó, Balogh B., Varga, Forró - Bertus (Hegedűs, 90.), Cukic, Alempijevic (Patvaros, 23.), Litsingi - Lencse (Tölgyesi, 88.), Tököli
Győr: Stevanovic - Babic, Djordjevic, Stanisic, Völgyi - Dudás (Varga, 77.), Trajkovic, Pilibaitis (Ahjupera, 37.), Kamber, Koltai (Dinjar, 56.) - Strestik

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fotó forrása: www.baon.hu