Eurochallenge döntő

Túlvagyunk a vereségen, nekimegyünk az oroszoknak - Pór Péter

  • MTI
megosztom

Pór Péter vezetőedző szerint a Szolnok túltette magát a pénteken elbukott elődöntőn, és nagy tettvággyal készül a vasárnapi bronzmérkőzésre a férfi kosárlabda Eurochallenge Kupa debreceni négyes döntőjében.

A magyar bajnok péntek este 64-60-ra kikapott az NBA-t megjárt játékosokkal felálló török Besiktastól, míg a másik ágon a francia Chalon 84-69-re verte az orosz Ljubercit, így vasárnap a Tisza-partiak a moszkvai csapattal küzdenek meg a harmadik helyért.

"Tegnap este sok szomorú arcot láttam az öltözőben, lehajtott fejjel ültek a fiúk, érezték, hogy életük nagy lehetőségét szalasztották el - nyilatkozta az MTI-nek szombaton a tréner. - Próbáltam őket visszaterelni a rendes kerékvágásba, mondtam, hogy mindenki nyugodtan nézhet bele a tükörbe, mert a csapat mindent megtett a sikerért. Ma már nagyjából túlvagyunk a vereségen, pihenőt adtam a fiúknak fél ötig, akkor tartunk egy regeneráló edzést a Főnix Csarnokban, no meg videózunk is egy kicsit az oroszokról."

Ami a leendő ellenfelet illeti, Pór Péter kifejtette: "Meglehetősen fiatal társaságról van szó, periódusaik vannak, időnként összeszedik magukat, és akkor nagyon mennek, aztán ki-kihagynak. Azt hiszem, holnap összességében az fog dönteni, hogy ki mennyire dolgozta fel a pénteki kudarcot, és szívben ki mennyire akarja a győzelmet. A franciáknak 26 pontot dobó Jerry Jeffersonból nem készülünk külön, ezzel együtt természetesen felhívom majd a fiúk figyelmét az erősségeire. Ígérhetem, hogy nekimegyünk az oroszoknak!"

megosztom