Bukaresti tenisztorna

Nem tudtam kipihenni a Malisse ellen meccset - Balázs Atilla

  • MTI

Balázs Attilának szombaton nem sikerült az újabb bravúr, vereséget szenvedett az elődöntőben a 398 250 euró összdíjazású bukaresti tenisztornán az olasz Fabio Fogninitől.

A tapasztalt olasz teniszező, aki tavaly legjobbjaként a 32. volt a világranglistán (jelenleg az 57.) végig nagyon pontosan és határozottan játszott, szinte a lélegzethez sem hagyta jutni a magyart, aki a selejtezőből jutott az elitmezőnybe. Az első szett még szorosabb volt, Fognini 45 perc alatt jutott előnyhöz.

A folytatás már jóval rövidebb volt, a San Remó-i játékos nagyon gyorsan elhúzott, Balázs fáradni látszott, pontatlan volt és újabb 45 perc elteltével véget ért a bukaresti sikersorozat.

"Nem tudtam rendesen kipihenni magam, a pénteki Malisse elleni meccsen nagyon elfáradtam, ezért nem lett szorosabb a mérkőzés" - mondta a magyar játékos, aki hétfőtől várhatóan közel kétszáz helyet javít a ranglistáján. "Ellenfelem nagyon tapasztalt játékos, azonnal kihasználta ezt, több esetben is elég volt annyi, hogy visszaadta a labdát. Ami a folytatást illeti, a jövő héten az estorili viadalon indulok, az elődöntős helyezésemnek köszönhetően főtáblás leszek."
 
A portugáliai salakpályás viadal összdíjazása 450 ezer euró, az első helyen az argentin Juan Martin del Potrót emelték ki.

A selejtezőből indult Balázst megelőzően Sávolt Attila játszhatott a magyarok közül ATP-viadal főtábláján, még 2004-ben. A sorozatban legutóbb elődöntőbe szintén Sávolt jutott be, 2002-ben a lengyelországi Sopotban.

A bukaresti viadalon egy másik magyar teniszező ért el hasonlóan kimagasló eredményt: 1995 szeptemberében Noszály Sándor - szintén a selejtezőből feljutva - a Roland Garroson kétszer győztes spanyol Sergi Bruguera legyőzésével bejutott az elődöntőbe, és ott az akkori salakkirálytól, az osztrák Thomas Mustertől kapott ki. Muster abban az évben nyert Párizsban.