Cselgáncs Eb

Joó és Bor elődöntős

  • MTI
megosztom

A 78 kg-ban szereplő Joó Abigél és a plusz 100 kg-ban érdekelt Bor Barna is bejutott az elődöntőbe szombaton a cseljabinszki cselgáncs Európa-bajnokságon, az olimpiai kvalifikációs sorozat utolsó állomásán. A 100 kg-os Farkas Bálint ugyanakkor kiesett, így ő biztosan nem vehet részt a londoni játékokon.

A kontinenstorna honlapja szerint a már az Eb előtt biztos londoni szereplőnek számító Joónak két mérkőzést kellett nyernie az elődöntőhöz, s ő a cseh Alena Eiglovát, majd az ukrán Marina Priscepát is ipponnal verte. A fináléba kerülésért a német Luise Malzahn vár rá.

A tavalyi Eb-második, már ugyancsak olimpiai kvótásnak tekinthető Bornak hosszabb útja volt az elődöntőig. Az első fordulóban az orosz Andrej Volkovot győzte le nagy csatában, egy jukóval, a negyeddöntőbe kerülésért pedig az andorrai Risco de la Torrét ipponnal. Az elődöntőért a holland Luuk Verbij próbálta útját állni a paksi dzsúdósnak, kevés sikerrel, ugyanis Bor őt is ipponnal verte. Az elődöntőben a litván Marius Paskevicius lesz Bor ellenfele.

Farkas Bálint azzal a tudattal lépett tatamira, hogy - a magyar szövetség számításai szerint - halvány olimpiai esélyeit csak akkor tudja megragadni, ha legalább a fináléba jut a 100 kg-osok között, ám erre nem volt esélye, miután rögtön első mérkőzésén kikapott a lengyel Rafal Filektől.

Az elődöntők közép-európai idő szerint 14 órakor kezdődnek.

megosztom