Snooker-vb

Hendry szenzációs formában, közel a továbbjutás

megosztom

Stephen Hendry az utóbbi évek legjobb teljesítményével fölényesen vezet John Higgins ellen a snooker-világbajnokság nyolcaddöntőjében, már csak egy frame kell a győzelméhez.

Stephen Hendry az utóbbi évek legjobb teljesítményével fölényesen vezet John Higgins ellen a nyolcaddöntőben.

A Crucible Színházban a John Higgins – Stephen Hendry mérkőzést övezte a legnagyobb érdeklődés. Az összecsapás favoritja a világbajnoki címvédő, John Higgins volt, ám Hendry bebizonyította, hogy a vb legidősebb snooker játékosát sem lehet leírni.

A mérkőzés első szakaszát a hétszerese világbajnok Hendry 5-3-as vezetéssel zárta. A 43 esztendős snookeres az utóbbi öt-hat év legjobb teljesítményével rukkolt elő, ugyanis 93 százalékos precizitással lökte be a golyókat, míg Higgins szintén kiváló, 92 százalékos mutatóval rendelkezett.

A meccs második sessiönjében Hendry elsősorban kisebb megindulásokkal gyűjtötte be a játszmákat, és roppant kiegyensúlyozott teljesítménnyel, 12-4-re vezet Higginsszel szemben. Ez azt jelenti, hogy már csak egy játszmát kell nyernie Hendry-nek a negyeddöntőbe való kerüléshez, így gyakorlatilag kijelenthető, hogy a papírforma abszolút felborult.

Neil Robertson viszont esélyeshez méltón, 13-9-re felülmúlta az időnként tetszetősen játszó David Gilbertet, így ő a Williams – O’Sullivan összecsapás győztesével találkozhat a legjobb nyolc között.
A jelenleg is zajló mérkőzéseken Stephen Maguire 11-7-re vezet Joe Perry ellen, míg Ryan Day kétjátszmás előnyben van Cao Yupenggel  szemben (6-4).

Snooker-világbajnokság:
Végeredmény:
Neil Robertson – David Gilbert: 13-9
 
Részeredmény:
15:30,
John Higgins – Stephen Hendry: 4-12
 
További mérkőzések:
15:30,
Mark Williams – Ronnie O’Sulivan
20:00,
Ali Carter – Judd Trump
 
A mérkőzéseket az Eurosport és az Eurosport 2 is élőben közvetíti.

 

megosztom