Cselgáncs

Csoknyai épp befér a kvótás helyekre

  • MTI

A cseljabinszki cselgáncs Európa-bajnokság pénteki napján az első fordulóban búcsúzott Csoknyai László (81 kg) megszerezte a kvótát a londoni olimpiára.

A magyar szövetség (MJSZ) számításai szerint - bár korábban úgy hírlett, hogy csak az európai szövetség szabadkártyájával kvalifikálhatja magát a nyári játékokra - a paksi dzsúdós az utolsó helyen még éppen bekerült a világranglista első 22 helyezettje közé, így közvetlenül kijut az olimpiára. A párhuzamosan zajló Ázsia-bajnokságról az üzbég Jahjo Imamov a döntőbe kerüléssel meg tudta volna előzni őt, ám végül csak bronzérmes lett.

Csoknyai László küzd japán ellenfelével a cselgáncs-világbajnokságon Párizsban 2012-ben.

A magyar színeket tehát hét dzsúdós képviseli majd Londonban: Csernoviczki Éva (48), Karakas Hedvig (57), Mészáros Anett (70), Joó Abigél (78), Ungvári Miklós (66), Csoknyai László (81) és Bor Barna (+100).

Tóth László, az MJSZ elnöke az oroszországi városból adott rövid Eb-értékelést szombaton az MTI-nek: "Maximálisan elégedett vagyok a szereplésünkkel, Csernoviczki Évi bronza és Bor Barna ezüstje mellett Joó Abigél mai diadala bearanyozta a hétvégénket. A versenyzők hozták, amit vártunk tőlük, ezzel együtt ismét hangsúlyoznám, hogy ez az Eb csak egy állomás volt az olimpiai felkészülésben."