NB I

Az Újpest nyerte a kiesési rangadót

Az OTP Bank Liga 26. fordulójában az Újpest hazai pályán 2-0-ra legyőzte a Vasas csapatát, ezzel nagy lépést téve a bentmaradás felé.

Kiss Tamás (19 Vasas- balról) és Nagy Patrik harcol a labdáért a labdarúgó OTP Bank Liga, 26. fordulójában az Újpest FC-Vasas mérkőzésen a Szusza Ferenc Stadionban.

Kiesési rangadót vívtak a Megyeri úton, ahol a két nagymúltú fővárosi csapat adott randevút egymásnak. A lila-fehérek számára egy győzelem félig-meddig már a bentmaradást jelenthette, míg az angyalföldiek a vereség elkerülését tekinthették első számú feladatnak.

A két szomszéd kerület csatájának első félideje bizony kritikán alulira sikeredett, történést jószerivel csak az jelentett, hogy a hazaiaknál három játékost is kényszerűségből kellett lecserélnie Marc Leliévre-nek, előbb Kabár Péter, majd Simon Krisztián végül pedig Kiss Zoltán hagyta el a pályát.

A fordulás után valamelyest izgalmasabbá vált a találkozó. A 48. percben a horvát Mehmedagic kézzel ért a labdába a Vasas tizenhatosán belül, így Solymosi tizenegyest ítélt az Újpest javára. A büntetőt Vasziljevics végezte el, a Fehérvárról érkező középpályás magabiztosan a léc alá varrta a játékszert (1-0). Tíz perc után egyenlíthetett volna a piros-kék együttes, miután Lipták könyökére pattant a lada a 16-oson belül, ezért a Vasas is kapott egy büntetőt, de Jusuf Dajics lövését Balajcza vetődve kitornászta.

A 64. percben Ilizinek kellett nagyot védenie Zamostny lövésénél, majd egy perccel később Lipták Zoltán brillírozott: egy szöglet után egy esernyős csellel öt védőt becsapva került ziccerbe a válogatott védő, majd higgadtan a kapu bal oldalába helyezett (2-0). Kovács Dániel kiütésessé tehette volna a hazai győzelmet, de a 75. percben nem volt szíve lepasszolni a labdát egyedül érkező társának, inkább maga fejezte be az akciót, de lövése csúnyán célt tévesztett.

Az Újpest megszerezte tehát az oly fontos három pontot, míg a Vasas pokolian nehéz helyzetbe került a kiesés elkerüléséért vívott harcban.

OTP Bank Liga 26. forduló
Újpest - Vasas 2-0 (0-0)
Szusza Ferenc Stadion, 3584 néző, v.: Solymosi
Újpest: Balajcza – Kiss Z. (Nagy P., 42.), Lipták, Mihajlovic, Pollák – Vasziljevics, Eninful – Simon (Kovács D., 9.), Balogh, Barczi – Kabát (Zamostny, 5.)
Vasas: Ilizi – Takács, Kovács, Gyepes, Odoi (Ferkó, 60.) – Mehmedagic, Kovács Á. (Simek, 56.), Farkas, Bárányos (Kiss T., 67.) – Dajic, Görgényi
gólszerzők: Vasziljevics (49., 11-esből), Lipták (65.)
sárga lap: Lipták (54.), illetve Mehmedagic (48.), Görgényi (78.)