Bundesliga előzetes

A Schalke vagy a Mönchengladbach indulhat jövőre a BL főtábláján?

Habár a bajnoki cím már lefutott, a Bajnokok Ligája főtábláján való indulásra még két csapat is áhítozik, továbbá a kiesők kiléte sem tiszta, így bőven találhatunk komoly téttel bíró mérkőzéseket a Bundesliga 33. fordulójában.

Klaas-Jan Huntelaar az Augsburg ellen

Schalke-Hertha 15:30
Hathárom-tipp: 1

A mai találkozó mindkét együttesnek rendkívül fontos, mivel a Schalke a BL-selejtező, míg a berliniek a kiesés elkerüléséért küzdenek. Ezzel kapcsolatban a Schalke trénere, Huub Stevens nyilatkozott: „Nagyon motivált lesz az ellenfelünk, mivel azért harcolnak, hogy életben tartsák esélyeiket, ám ez nem lehet döntő faktor, mivel csak arra kell koncentrálnunk, amit mi csinálunk a pályán.”

A hazaiak egy meccset sem tudtak megnyerni elmúlt három bajnokijukból, igaz, ebben volt egy Nürnberg elleni idegenbeli, valamint egy Dortmund elleni hazai összecsapás is, ám a Schalkétől ilyet ritkán lehet látni.

Mint említettük, a Hertha a kiesés ellen harcol, ám ehhez képest a csapat képtelen nyerni több mint egy hónapja, pedig a berliniek sorsolása nem tűnt nehéznek, legutoljára például a Kaiserslauternt kellett volna legyőzni hazai pályán, ám 2-1-re kikapott a Hertha.

Mindkét oldalon rengeteg a sérült, a hazaiaknál Fahrmann, Hildebrand, Metzelder, Papadopoulos, valamint Sarpei sem léphet pályára, míg a vendégeknél Franz, Kobiashvili, Mijatovic, Neumann, Lustenberger, Niemeyer és Djuricin nem játszhat majd különböző okokból kifolyólag.

A két csapat őszi találkozóját a Schalke nyerte 2-1-re, de az egymás elleni mérleget is a kékek uralják, hiszen a Hertha utoljára 2006-ban tudta legyőzni aktuális ellenfelét.

 

  • Schalke 04 - Hertha Berlin 2012-04-28 15:30:00
  • M'gladbach - Augsburg 2012-04-28 15:30:00
  • Bayern München - VfB Stuttgart 2012-04-28 15:30:00

 

Mönchengladbach-Augsburg 15:30
Hathárom-tipp: 1

Hasonlóan az előző mérkőzéshez, a ’Gladbach a Bajnokok Ligája főtáblájáért harcol, míg az Augsburg a kiesést szeretné elkerülni.

A hazaiak nagyon leeresztettek a szezon végére, hiszen rengeteg pontot buktak olyan mérkőzéseken, amelyet simán meg kellett volna nyernie a ’Gladbachnak, gondolunk itt elsősorban a Hertha, vagy éppen a Freiburg elleni hazai összecsapásokra.

Az Augsburg ezzel szemben kiváló formának örvend, hiszen utolsó tíz bajnokijából csak kettőt bukott el a csapat, és többek között olyan ellenfeleket szorongatott meg az újonc, mint a Schalke (1-1), vagy éppen a Bayern München (1-2).

A Mönchengladbach együttesében ma biztosan nem játszhat majd Stranzl és Marx, míg a vendégeknél ugyanez igaz a de Jong, Bah, Gogia, Hosogai, Mölders ötösfogatra.

Ősszel fordított felállásban az Augsburg 1-0-ra legyőzte a ’Gladbachot, így a hazaiaknak ma is van mitől félniük, ám szerintünk így is nyerni tudnak majd.

Bayern München-Stuttgart 15:30
Hathárom-tipp: 1

A bajorok a héten 11-es párbajt követően bejutottak a Bajnokok Ligája fináléjába, a bajnokságban pedig már biztosan második helyen végez az együttes, így a hátralévő két bajnokinak nincsen különösebb jelentősége. A Bayern a múlt héten teljesen tartalékos összeállításban, idegenben múlta felül a Werder Brement, előtte pedig a Mainzzal remizett.

A Stuttgart kiváló formában futballozik az elmúlt időben, hiszen utolsó tíz bajnokiján veretlen a csapat, egyedül csak a Kaiserslautern-Dortmund-Köln trióval szemben veszített pontot, utóbbival pont az előző fordulóban, idegenben játszott 1-1-es döntetlent.

Hazai oldalon igazán komoly sérült nincs, ám nagy kérdés, hogy Jupp Heynkes mennyire rotálja majd a csapatát a hétközi fárasztó BL-mérkőzés után. A Kialakult helyzetet így kommentálta a bajorok mestere: „Egy szerdaihoz hasonló mérkőzés után visszatérni a mindennapi kerékvágásba nem olyan könnyű.”  A Stuttgartnál Boulahrouz, Tasci, valamint Kuzmanovic sérülése jelenthet problémát.

A két csapat őszi találkozóján 2-0-ra nyert a Bayern, és összességében is kijelenthető, hogy az egymás elleni mérleget a müncheniek uralják, hiszen a bajorok az utolsó öt egymás elleni meccset megnyerték.

Bundesliga
A 33. forduló programja
Szombat, 15:30
Leverkusen-Hannover
Bayern München-Stuttgart
Schalke-Hertha
Hamburg-Mainz
Freiburg-Köln
Kaiserslautern-Dortmund
Hoffenheim-Nürnberg
Wolfsburg-Bremen
Mönchengladbach-Augsburg