Európa Liga

Simeone baráti hangulatú döntőt vár Bielsa fiataljai ellen

Spanyol házidöntőt rendeznek a második számú kontinentális futballsorozatban, az Európa Ligában, miután az Atlético Madrid idegenben is legyőzte csütörtökön a Valenciát, a Bilbao pedig egy a hajrában szerzett góllal 3-1-re növelte előnyét, és ezzel a maga javára fordította az összecsapást.

"Nagy örömmel tölt el minket, hogy ott leszünk a fináléban. A kulcs az egyéni alakításokban rejlett, ezek a fiatalok nagyon éretten játszottak. A stílusunk nem függ a labdarúgók életkorától, egyszerűen az a meggyőződésünk, hogy mindig ragaszkodni kell a meghatározott úthoz. Amikor lefújták a mérkőzést, boldog voltam, mert a játékosok erőfeszítései és elkötelezettsége meghozta gyümölcsét, megérdemeltük ezt a győzelmet, ahogyan a szurkolók is. Fernando Llorentét és Ibai Gómezt még nem láttam ilyen szinten futballozni" - mondta Marcelo Bielsea, a baszkok argentin trénere.

"Nehéz feldolgozni ezt a vereséget. Kiemelkedően szerepeltünk a sorozatban, ezért elvárás volt részünkről a döntőbe jutás. Nagyon sok problémánk volt az ellenfél magas labdáival, és azzal, hogy nagyon agresszíven támadtak. Mégis úgy vélem, büszkék lehetünk a klubra, a párharcot végül az apró részletek döntötték el" - nyilatkozta Sá Pinto, a Sporting edzője.

Európa Liga, elődöntő, 2. mérkőzés
Athletic Bilbao (spanyol) - Sporting Lisboa (portugál) 3-1 (2-1)
Továbbjutott az Athletic Bilbao 4-3-as összesítéssel.
Bilbao, San Mamés V.: Martin Atkinson (angol)
Athletic Bilbao: Iraizoz - Iraola (csk), Javi Martínez, Amorebieta, Aurtenetxe - Ander Herrera (Inigo Perez 90+4.), Iturraspe, Muniain (Ekiza 90.) - Susaeta, Llorente, Ibai Gómez (Toquero 90+3.) Vezetőedző: Marcelo Bielsa
Sporting: Rui Patrício - Joao Pereira, Polga (csk), Xandao, Insúa - André Martins (Carrillo 84.), Schaars, Fernández (Daniel Carrico 46.) - Pereirinha (Jeffren Suarez 63.), Van Wolfswinkel, Capel Vezetőedző: Ricardo Sá Pinto
Gólszerzők: Susaeta (17.), Ibai Gómez (45+1.), Llorente (88.) ill. Van Wolfswinkel (44.)

 

 

 

"Mindent megpróbáltunk, de sajnos nem tudtunk gólt szerezni az első félidőben. Bár jók voltunk az első felvonásban, megállítottuk az Atlético támadásait, és mi is veszélyesek voltunk az ellenfél kapuja előtt. Sajnos a folytatás nem így alakult, gólt kaptunk. Kiestünk, de elégedett vagyok a játékosaimmal. Az Atlético megállíthatatlan ebben a sorozatban. Végig küzdöttünk, de az elődöntő jelentette a végállomást. Most a bajnokságra kell összpontosítanunk, nagyon fontos mérkőzés vár ránk a hétvégén" - fogalmazott Unai Emery, a Valencia szezon végén várhatóan távozó vezetőedzője. A Denevérek vasárnap a Málagához látogatnak, ha kikapnak, a negyedik helyre csúsznak a La Ligában.

"Nagyon boldog vagyok, főleg a játékosaim miatt, akik óriási erőfeszítéseket tettek. Hősiesen küzd ez a csapat már hónapok óta csütörtökről csütörtökre és vasárnapról vasárnapra. Az első hét-nyolc percet remekül indítottuk, de tudtuk, hogy Sergio Canales meg fogja szűrni a támadásainkat. Aztán egy taktikai változtatással többet birtokoltuk a labdát, és megállítottuk őket a Mario Suárez és Tiago közötti területen. A második félidőben már sokkal kevésbé voltunk veszélyesek, tudtuk, hogy átengedik nekünk a területet, aztán Adrián López gólja mindent eldöntött" - értékelt Diego Simeone, a madridiak mestere.

"Az Athletic csodás szezont fut, döntősek a Király Kupában, és most az Európa Ligában is kivívták ezt. Gratulálok nekik. Marcelo Bielsát és a stábját jól ismerem, és tudom milyen kiválóak. Ez egy remek döntő lesz jó barátok között, de győzni akarunk" - tette hozzá a fináléra hangolva Simeone.

Európa Liga, elődöntő, 2. mérkőzés
Valencia (spanyol) - Atlético Madrid (spanyol) 0-1 (0-0)
Valencia, Estadi di Mestalla V.: Damir Skomina (szlovén)
Valencia Diego Alves - Barragán, Rami, Ricardo Costa, Jordi Alba - Albelda (csk), Parejo (Costa 68.) - Feghouli, Jonas (Aduriz 57.), Canales - Soldado Vezetőedző: Unai Emery
Atlético Madrid: Courtois - Juanfran, Godín, Miranda, Filipe Luis - Mario Suárez (Gabi 46.), Tiago (csk) - Arda Turan (Salvio 74.), Adrián López, Diego (Koke 84.) - Falcao Vezetőedző: Diego Simeone
Gólszerző: Adrián López (60.)
Kiállítva: Tiago (79.)