Forma-1

Felváltva lesz Francia és Belga Nagydíj

  • VNA

Jövőre újra lesz Francia Nagydíj a Forma-1-ben, amely a belgiumi versennyel osztozik majd a világbajnoki helyszínek listáján.

Korábban már beszámoltunk róla, hogy jövőre újra megrendezik a Francia Nagydíjat a Forma-1-es világbajnoki sorozaton. A híreszteléseket a sorozat vezetője, Bernie Ecclestone is megerősítette, aki azonban a francia L'Equipe című lapnak nyilatkozva azt is elmondta, hogy nem lesz minden évben verseny a tervezett helyszínen, Le Castellet-ben. A régi-új franciaországi helyszínnel ugyanis már kilencre emelkedne az európai helyszínek száma, amit a sorozat szervezői nem akarnak. A megoldás az lesz, hogy a Francia Nagydíj és a Spa Francorchamps-ban sorra kerülő Belga Nagydíj felváltva lesz része a világbajnoki sorozatnak.

"Az ismert körülmények miatt és a jelenlegi gazdasági környezetben rákényszerültünk erre a döntésre. Ez a legjobb megoldás, amit kitalálhattunk. Mi egy világbajnoki sorozatot szervezünk, amelynek a teljes bolygót kell képviselnie. Nem Európa-bajnokságot rendezünk, ezért nem lehet a versenyek fele az öreg kontinensen" - indokolta a döntést a francia újságnak a brit sportvezető.