NBA

Bryantet pihentették, így sorozatban harmadszor is Durant a pontkirály

  • VNA

Az Oklahoma City Thunder játékosa, Kevin Durant lett ismét az NBA legponterősebb játékosa, aki hajszállal előzte meg Kobe Bbyantet.

Péntekre virradóra véget ért az NBA 2012/13-as szezonjának alapszakasza. A Chicago Bulls elsőségét hozó széria legeredményesebb játékosa Keivn Durant lett, aki 28,03 pontos meccsenkénti átlagot ért el, így sorozatban harmadszor lett az alapszakasz legponterősebb játékosa. Az Oklahova City Thunder klasszisa csak hajszállal előzte meg nagy riválisát, a pontokat szintén ipari mértékben (27,86-os átlag) termelő Kobe Bryantet. Érdekesség, hogy a Lakers klasszisa az utolsó fordulóban, a Sacramento Kings elleni meccsen még megelőzhette volna Durantet egy extra dobóteljesítménnyel (38 pont kellett volna neki), edzője, Mike Brown azonban a play-off közeledte miatt már pihentette őt.

A Lakers-el újabb bajnoki címet szerezni vágyó Bryant már korábban egyértelművé tette, hogy neki jelenleg az egyéni elismerések nem sokat jelentenek. "Számorma mindegy, melyikünk nyeri meg a pontkirályi címet. Ha másképpen lenne, akkor biztosan játszottam volna a Kings ellen és a San Antonio ellen is dobok ötven pontot" - mondta a 33 esztendős Bryant, aki csapata utolsó előtti alapszakasz meccsén 18 egységig jutott a Spurs ellen.