Eurohallange Kupa

A Ljuberci vár a Szolnokra a bronzmérkőzésen

  • MTI

Az orosz Ljuberci lesz a Szolnok ellenfele a debreceni férfi kosárlabda Eurochallenge Kupa négyes döntő vasárnapi bronzmérkőzésén, miután a pénteki második elődöntőben kikapott a francia Chalontól.

A Főnix Csarnokban alaposan megcsappant a nézőszám a második elődöntőre, mivel a szolnoki hívek - miután odahívták magukhoz és megéljenezték a Besiktas ellen hősiesen helytállt kedvenceket - javarészt elmentek, a Chalont és a Ljubercit pedig nem támogatta számottevő tábor.

A találkozó csak az első negyedben hozott kiegyenlített küzdelmet, a folytatásban a francia együttes - amely a csoportkörben otthon legyőzte a Szolnokot, idegenben viszont kikapott tőle - fokozatosan felőrölte ellenfelét, főként a félidőig 20 pontot szóró, egy triplát sem rontó Blake Schilb révén. A nagyszünetben 49-33 volt az állás.

Fordulás után tíz ponton belülre került az orosz csapat, főként a mezőny legjobbjává előlépő Jerry Jefferson kosaraival. A 64-52-ről induló zárószakaszban öt pontra csökkent a Chalon előnye, ám ennél közelebb a moszkvaiak már nem tudtak férkőzni, így ők készülhetnek a vasárnapi bronzcsatára a házigazda Szolnok ellen.

EuroChallenge Kupa
Elődöntő
Chalon (francia)-Ljuberci (orosz) 84-69 (20-17, 29-16, 15-19, 20-17)
legjobb dobók: Schilb 29, Aminu 14, Lauvergne 12, illetve Jefferson 26, Landry 14, Karaszev 9, Kuzjakin 9
Korábban:
Besiktas (török)-Szolnoki Olaj 64-60
A vasárnapi program:
Bronzmérkőzés:
Szolnoki Olaj-Ljuberci 18:00 (a találkozót élőben közvetíti az m2 csatorna)
Döntő:
Besiktas-Chalon 20:30