NFL

A liga szerint a Pro Bowl halálra van ítélve?

  • VNA

Az NFL vezetése erősen fontolóra vette, hogy eltörli a két konferencia legjobbjainak All-Star mérkőzését.

Tárgyalások kezdődtek az NFL vezetői, valamint a játékos szakszervezet (NFLPA) között az amerikai futball bajnokság éves All-Star mérkőzése, az ún. Pro Bowl kapcsán. Az ESPN csatorna ligához közeli forrásokra hivatkozva arról adott hírt, hogy komolyan felvetődött annak a lehetősége, hogy az NFL megszünteti a mérkőzést. Bár a 2013-as Pro Bowl időpontját már korábban kijelölték (egy héttel a New Orleansban sorra kerülő Super Bowl előtti dátumra), mégis kérdéses, hogy megrendezik-e egyáltalán, és ha igen, akkor hol. A liga legjobb játékosainak részvételével zajló csatát 1980 óta minden évben (kivéve 2010) Honoluluban rendezték meg, de a Hawaii főváros a rendezésekre vonatkozó szerződése az idei találkozóval megszűnt.

A 2012-es Pro Bowl látványos és pontgazdag mérkőzést hozott - Fotó: AFP

A mérkőzés kapcsán többen is elégedetlenségüknek adtak hangot, többek között az NFL-főnök Roger Goodell is jelezte, hogy az utóbbi Pro Bowlok küzdelmessége miatt vannak aggályai a találkozó létjogosultságát illetően. Az időzítés pedig nem rossz, hiszen a bajnoki döntő, a Super Bowl előtti héten a futball-láz az egekben van az Egyesült Államokban, így a mérkőzések nézettsége azok színvonalától függetlenül így is magas. Az idei Pro Bowlon az AFC legjobbjaiból összeállított csapat 59-41-re győzött az NFC válogatottja ellen, a sok pont pedig jelzi, hogy inkább a támadójáték dominált, az ütközések intenzitása pedig már a szurkolói visszajelzések alapján sem érte el az elvárt szintet.

Az ESPN úgy tudja, hogy Goodell és csapata erősen gondolkozik azon, hogy törölni kellene a 2012/13-as versenynaptárból a Pro Bowlt, ami sokak vélekedése szerint egyben az All-Star mérkőzés koncepciójának halálát is jelentheti.