Magyar válogatott

Nem lettem playboy, de új erőre kaptam - Koman Vladimir

A magyar válogatott 23 éves középpályásának a jelek szerint nagyon bejött a téli klubváltás, a Monaco csapatában újra magára találó játékos saját bevallása szerint úgy érzi magát, mintha kicserélték volna.

A Ligue 1-ból tavaly nagy meglepetésre kieső Monaco együttese az őszi szezonban a Ligue 2-ban is a tabella legalsó helyeihez állt a közelebb, de az orosz tulajdonos téli nagybevásárlása után a csapat tavasszal új erőre kapott. A Sampdoriától a hercegségbe igazoló Koman Vladimir mellett még nyolc játékos érkezett az együtteshez, amely február óta tartó veretlenségének köszönhetően akár még fel is juthat az élvonalba.

"Még van esélyünk a feljutásra, és óriási lenne, ha sikerülne! Mindannyian erről álmodunk, ezért dolgozunk, de akkor sem dől össze a világ, ha nem jön össze, csak jövőre" - nyilatkozta az mlsz.hu-nak Koman, aki azért hozzátette, hogy az elsődleges cél még mindig a bennmaradás kiharcolása.

A magyar válogatottban Egervári Sándor szövetségi kapitánysága alatt alapemberré váló Koman a maga 23 évével a rutinosabb játékosok közé tartozik a Monacóban. A szakember a hétvégén élőben is megnézte volna az irányító játékát, csakhogy technikai okok miatt végül a túra elmaradt. "Szerintem egy jó formában futballozó, jó teljesítményt nyújtó Koman Vladimirt látott volna, azaz nem okoztam volna csalódást. Egy hiányzik a játékomból, az a gól, még egyszer sem találtam itt a hálóba, de egyszer ez a sorozat is megszakad majd. Kezdem megtalálni magamat, bíznak bennem, rendszeresen játszom, és ez a legfontosabb"- mondta Koman.

Az ungvári születésű játékos szerint a francia másodosztályban lelkesebben hajtanak a csapatok, mint Olaszországban, és ez a fajta felfogás jobban "ízlik" neki is. Ami a civil életet illeti, Koman Vladimirt nem részegítette meg a fényűző közeg, amibe csöppent, elmondása szerint ugyanolyan szerényen éli mindennapjait, mint korábban. "Semmi különöset nem mondhatok. Nem jártam még a kaszinóban, nem lett belőlem playboy, tulajdonképpen szürkén telnek a hétköznapjaim. Edzek, pihenek, olykor néhány csapattársammal meccset nézünk, és ennyi. Ja, nemrég kaptunk jegyet a klub páholyába egy ATP tenisztornára, az nagy élmény volt!"

A 19-szeres magyar válogatott futballista hozzátette, remek döntésnek tartja, hogy a télen elfogadta a franciák ajánlatát. "Teljesen új ember lettem, új erőre kaptam, és pompásan érzem magamat a bőrömben."

Koman Vladimirt legközelebb június 1-jén az írek elleni felkészülési mérkőzésen láthatják a magyar szurkolók, Egervári Sándor csapata három nappal később a csehekkel is összeméri erejét.