Forma-1

Közel 1000 ember rendezi a Vodafone Belvárosi Nagydíjat

  • MTI
megosztom

Közel 1000 rendező lesz jelen a jövő keddi Vodafone Belvárosi Nagydíjon, amelynek keretein belül Jenson Button, a Forma-1-es McLaren csapat brit pilótája az MTVA kamerái és mikrofonjai előtt száguld végig a Bajcsy-Zsilinszky úton és az Alkotmány utcában kiépített versenypályán.

Az esemény csütörtöki sajtótájékoztatóján elhangzott: 250 fős technikai személyzet, 220 rendező, valamint 150-200 pályabíró, rendőr és mentős felel a rendezvény zökkenőmentes lebonyolításáért.

A szombaton kezdődő és jövő keddig tartó Vodafone Kezdj El Valami Újat Hétvége közel 40 órányi ingyenes programot kínál a látogatóknak, akik Jenson Button mellett többek között Michelisz Norberttel és Wéber Gáborral, a túraautó-világbajnokság két magyar pilótájával, Talmácsi Gábor világbajnok motorversenyzővel, valamint a Dakar-ralin rendszeresen résztvevő Szalay Balázzsal is találkozhatnak.

A szervezők elmondták: az Erzsébet téri Design Terminálnál alakítják ki a "Hungaroring boxutcát", s ezen a területen számos versenyautót és motorkerékpárt állítanak ki.

A keddi zárónapon, a Vodafone Belvárosi Nagydíjon az autósport hazai sztárjai mellett Jenson Button háromszor száguld majd végig a Forma-1-es McLarennel a Bazilika és a Parlament között kiépített, 1,6 km hosszú versenypályán.

Az eseményt 14 és 17 óra között az m1 és az MR1-Kossuth Rádió élőben közvetíti a Szujó Zoltán-Mezei Dániel páros révén, az m1 stúdiójában pedig Petrovics-Mérei Andrea fogadja beszélgetőpartnereit. Button az egyes futamokon tapasztalt benyomásairól Szujó Zoltánnal beszélget majd a helyszínen. A Forma-1-es közvetítések jogát az idei szezontól elnyerő Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) a négynapos rendezvény utolsó napjára saját kihelyezett programokkal is készül. Délelőtt tíz órától fél kettőig a gyermekeket, családokat várják a Kossuth térre, a legifjabbak 11 és 18 óra között interaktív gokart bemutató részesei is lehetnek.

A rendezvény különleges programjain bárki részt vehet, a legügyesebbeknek, illetve a legeredményesebbeknek személyesen Jenson Button adja majd át a díjakat. Az esemény egyik legvonzóbb látványossága a Parlament épülete előtt felfüggesztett McLaren Forma-1-es autó lesz.

megosztom