Bajnokok Ligája

Csak az járt a fejemben, hogy be kell lőnöm - Bastian Schweinsteiger

Címkék:

A Bajnokok Ligája elődöntőjének szerdai visszavágóján a Real Madrid a rendes játékidőben 2-1-re legyőzte a Bayern Münchent, de mivel az odavágón is ez az eredmény született, hosszabbításra került sor.A ráadásban nem esett gól, így végül a tizenegyesek döntöttek a továbbjutásról, a szétlövésben pedig José Mourinho játékosai közül hárman is hibáztak, a Bayern München harcolta ki a finálét. A mindent eldöntő büntetőt Schwesiteiger lőtte be

Az odavágón még sérülése miatt csak mintegy hatvan percet kapó Bastian Schweinsteiger a Bernabéu-ban már 120 percig zakatolt, majd ő lőtte a hazai fináléba a Bayern-t. "Mindannyian hullafáradtak, de persze nagyon boldogok vagyunk. Fogalmam sincs, honnan vettünk ennyi erőt de rengeteget futottunk ma este. Elképesztően sokat jelent számunkra ez az eredmény. Ez egy ajándék is tőlünkaz elnökünknek (Uli Hoeness - szerk.), aki a klubnak szentelte az egész életét."

A bajorok négy sorozatból kettőt értékesítettek, a madridiak csak egyet, így az ötödikként érkező Schweinsteiger volt az, akinek értékesített büntetője után a bajorok megnyerték ezt a párharcot. "Egy pillanatra elveszítettem a kapcsolatom a külvilággal, de szerencsére még időben észhez tértem. Mikor megfogtam a labdát, csak az járt a fejemben, hogy a hálóba kell lőnöm".

Real Madrid - Bayern München 2-1 (2-1) - tizenegyesekkel 1–3
Bajnokok Ligája, elődöntő, 2. mérkőzés
Madrid, Bernabéu-stadion, 71 654 néző, vezette: Kassai Viktor.
Real Madrid: Casillas - Arbeloa, Pepe, Ramos, Marcelo - Khedira, X. Alonso - Di María (Kaká, 75.), Özil (Granero, 111.), Ronaldo - Benzema (Higuaín, 105.). Vezetőedző: José Mourinho.
Bayern München: Neuer - Lahm, Boateng, Badstuber, Alaba - Schweinsteiger, L. Gustavo - Robben, Kroos, Ribéry (Müller, 95.) - Gomez. Vezetőedző: Jupp Heynckes.
Gólszerző: Ronaldo (6. - 11-esből, 14.), ill. Robben (27. - 11-esből)
Sárga lap: Pepe (26.), Arbeloa (59.), Granero (115.), ill. Alaba (5.), Robben (90.), L. Gustavo (102.), Badstuber (104.)
Stasztika
45 % Labdabirtoklás 54%
12 Kapura lövés 13
7 Kaput eltaláló lövések 6
5 Kaput nem találó lövések 7
26 Szabadrúgás 14
5 Szöglet 5
4 Les 1
19 Bedobás 31
6 Védés 5
11 Kirúgás 9
10 Szabálytalanság 25
3 Sárga lap 4