Snooker-vb

A világelső nélkül folytatódik a vb

Mark Selby óriási meglepetésre kiesett, 10-3-ra győzött le őt a világranglista 22. helyét elfoglaló Barry Hawkins.

Mark Selby óriási meglepetésre kiesett, 10-3-ra győzött le őt a világranglista 22. helyét elfoglaló Barry Hawkins.

Újabb hatalmas meglepetésnek lehetettek szemtanúi a Crucible Színházban helyet foglaló nézők, ugyanis napjaink egyik legjobb snookerese, azaz Mark Selby frame-et sem tudott nyerni a Barry Hawkins elleni mérkőzés második szakaszában.

Az első felvonásban Hawkins 6-3-as előnyre tett szert, ám a gyakran lassan kezdő Selby szurkolói ekkor még álmodni sem mertek volna arról, hogy kedvencük ennyire könnyedén távozik a sheffieldi tornáról. Márpedig Selby gyenge teljesítménnyel, 10-3-as vereséget szenvedett jóval gyengébben rangsorolt ellenfelétől. Selby meglepően rossz szereplése mögött valószínűleg egy sérülés állhat: „Végig komoly fájdalmat éreztem a gerincemben, és ez minden egyes lökésnél befolyásolt. Így sajnos nem lehet játszani. A vb előtt több kezelésen is részt vettem, amelyek egyelőre nem hozták meg a várt eredményt. Remélem, hogy a következő szezonra fel tudok épülni” – nyilatkozta a brit játékos.

Judd Trump némi nehézségek árán, ám végül 10-7-re felül tudta múlni Dominic Dale-t, míg Ding Junhui nagyon szoros mérkőzésen esett ki Ryan Day ellen (10-9).

Graeme Dott megsemmisítő vereséget szenvedett Joe Perry-től (10-1), míg Mark Williams 6-3-as előnyből folytathatja a játékot Liu Chuang ellen.

A mai napon magyar idő szerint délután kettő órától folytatódik a világbajnokság 2-2 mérkőzéssel, amelyeken a legjobb 16 közé kerülés és a negyeddöntőkbe történő továbbjutás a tét.

Végeredmények:
Mark Selby – Barry Hawkins: 3-10
Judd Trump – Dominic Dale: 10-7
Graeme Dott – Joe Perry: 1-10
Ding Junhui – Ryan Day: 9-10
A csütörtöki program:
14:00,
Ali Carter – Mark Davis*
David Gilbert – Neil Robertson
 
20:00,
Joe Perry – Stephen Maguire
Mark Williams – Liu Chuang (6-3)*
 
A mérkőzéseket az Eurosport és az Eurosport 2 élőben közvetíti.
*Az összecsapások a legjobb 16 közé kerülésért zajlanak.