Bundesliga

A Bayern leigazolta a Mönchengladbach brazil védőjét

A Borussia Mönchengladbach hivatalos honlapján jelentette be, hogy a nyártól a brazil Dante a Bayern München csapatát erősíti.

A Bundesliga negyedik helyén álló csapat játékosának távozásáról már korábban lehetett hallani, de most hivatalosan is megerősítették a nyáron esedékes transzfert.

A 28 éves védő már hónapok óta tárgyalásban állt a szerdán a Real Madridot a Bajnokok Ligája elődöntőjében kiejtő Bayern Münchennel.

"Bár megértjük a döntést, nyilván csalódottak vagyunk, hogy elhagy minket. Soha nem adtuk fel a reményt, hogy sikerül őt megtartanunk, hogy a Gladbach legjobb játékosaként történelmet írhat a csapattal" - olvashatóak Max Eberl sportigazgató elköszönő sorai a borussai.de-n. "Dante köztünk volt három és fél évig, ami egy külföldi játékos esetében nem kis idő. Az, hogy most egy nagyobb klub játékosa lesz azt jelenti, hogy jól teljesítményt nyújtott az idei szezonban".

Bár a müncheniek is elismerték a brazil szerződtetését az átigazolási díjat egyelőre még nem hozták nyilvánosságra. Dante azt mondja, ugyan fájjó szívvel, de muszáj volt meghúznia ezt a lépést. "A Bayern München egyike a világ három-négy legnagyobb klubjának, a kötelékében lehetőségem nyílik arra, hogy a legmagasabb szinten játszhassak és trófeákat nyerjek. A 'Gladbach mindent tőle telhetőt megtett, éreztem, hogy ragaszkodnam hozzám, ezért tudom, hogy most szomorúak a távozásom miatt. Viszont 28 éves vagyok, így most kellet meghoznom ezt a döntést" - nyilatkozta Dante.