Bajnokok Ligája

A Bayern elsőként vívhat saját stadionjában BL-döntőt

  • MTI

A Bayern München lett a futballtörténelem első olyan klubcsapata, amely saját pályán játszhat Bajnokok Ligája-döntőt, miután a szerda esti elődöntős visszavágón kiejtette a Real Madridot.

A Bayern München a játékosai ünnepli a Real Madrid csapatával szemben kivívott Bajnokok Ligája döntőbe jutást

A német sajtó túláradó örömmel fogadta a Bayern döntőbe jutását.

"Mia san im Finale!"  (A döntőben vagyunk!) - harsogta bajor dialektussal csütörtöki címlapján a Kicker magazin,  amely a kapus Manuel Neuert  így minősítette: "új hős a tizenegyesek krimijében", miután a válogatott hálóőr Cristiano Ronaldo és Kaká büntetőjét is kivédte. A Bild köszöntőjének főcíme ekként szól: " A Bayern álma valósággá vált", és a lap afféle futballtörténelmi elégtételnek is tekinti a klubsikert, miután a német válogatottat a spanyol nemzeti együttes legyőzte a 2008-as Európa-bajnoki fináléban, és a 2010-es vb elődöntőjében egyaránt. A Süddeutsche Zeitung  annak örvend, hogy "Itthon a döntő!", és a Bayern továbbjutását azért is méltatja, mert az az idegek harcában született meg.

Bajnokok Ligája, elődöntő, 2. mérkőzés
Real Madrid (spanyol)-Bayern München (német) 2-1 (2-1, 2-1, 2-1) - 11-esekkel: 1-3
Santiago Bernabéu Stadion, 80 ezer néző, v.: Kassai Viktor
Továbbjutott: a Bayern München 3-3-as összesítéssel, 11-esekkel.
gólszerzők: Ronaldo (6., 14., az elsőt 11-esből), illetve Robben (27., 11-esből)
sárga lap: Pepe (27.), Arbeola (59.), Granero (115.), illetve Alaba (6.), Robben (90.), Luiz Gustavo (102.), Badstuber (104.)
 
Real Madrid: Iker Casillas - Alvaro Arbeloa, Sergio Ramos, Pepe, Marcelo - Xabi Alonso, Sami Khedira - Angel Di María (Kaká, 75.), Mesut Özil (Esteban Granero, 111.), Cristiano Ronaldo - Karim Benzema (Gonzalo Higuaín, 105.).
 
Bayern München: Manuel Neuer - Philipp Lahm, Jerome Boateng, Holger Badstuber, David Alaba - Bastian Schweinsteiger, Luiz Gustavo - Arjen Robben, Toni Kroos, Franck Ribéry (Thomas Müller, 95.) - Mario Gomez.