Forma-1

Szakmai vonalon erősít tovább a Ferrari

  • VNA

Egy kiváló aerodinamikai szakember után most James Key is a Ferrarihoz szerződhet. Az erősödő szakmai stáb jól jöhet a Malajziában győztes Fernando Alonsónak is.

Eléggé változatosan indult eddig a Ferrari szezonja a 2012-es világbajnokságon. Fernando Alonso malajziai sikere után az előzetes várakozásoknak megfelelően nem feküdt jól sem a kínai, sem pedig a bahreini pálya az olasz csapatnak. A világbajnoki címre 2006 óta vártó Ferrari azonban nem ül ölbe tett kézzel, hiszen szeretné a megtörni a Red Bull és a McLaren csapat eddigi fölényét. Ennek érdekében néhány napja szerződtették a brit aerodinamikai mérnököt, Ben Agathangelou-t, aki korábban a Honda és a Brawn GP csapatnál is dolgozott. A 40 éves szakember közvetlenül az idei Ferrarit megtervező Nicholas Tombazis-szal együtt dolgozik majd Alonsoék autójának fejlesztésén.

A Ferrari azonban ezzel még nem fejezi be a "fejvadászatot", a legfrissebb hírek szerint ugyanis állítólag a Sauber csapat korábbi technikai igazgatója, James Key is célkeresztben van a maranellói csapatnál. Key azért is illeszkedne jól a szakmai stábhoz, mert korábban a Ferrari fiókcsapatánál szerzett értékes tapasztalatokat.