Női kosárlabda NB I

Ötödik meccs dönt a bajnoki cím sorsáról

  • MTI
megosztom

A címvédő Sopron 83-76-ra legyőzte a hazai pályán játszó Győrt a női kosárlabda NB I döntőjének negyedik, szerdai mérkőzésén, ezzel kiegyenlített az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharcban.

Nagy-Bujdosó Nóra (b, Győr) és Fegyverneky Zsófia (Sopron) párharca a kosárlabda női NB döntőjének negyedik mérkőzésén, az Uni Seat Győr-Uniqa Euroleasing Sopron találkozón, Győrben. A címvédő Sopron 83-76-ra legyőzte a Győrt, ezzel kiegyenlített az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharcban. MTI Fotó: Kovács Anikó

Kiegyenlített játékkal kezdődött a finálé negyedik összecsapása, melynek első perceiben fej fej mellett haladt egymás mellett a két csapat. A lüktető iramú mérkőzésen egyik együttes sem tudott meglépni a másiktól, az első tíz perc után pedig minimális, egypontos előnnyel vezetett a Sopron. A folytatásban nagyot változott a meccs, a szigorúan védekező vendégek ugyanis Fűrész Diána és Fegyverneky Zsófia kosaraival kevesebb mint négy perc alatt kilenc pontra megléptek, újabb négy perc elteltével pedig már 37-25-re vezettek. A hazaiak nem adták fel, a félidőre nyolc pontra faragták hátrányukat (33-41), ám a negyed első felének történései az egész meccset meghatározták a későbbiekben.

A fordulás után a soproniak jó játékkal tartották, sőt a negyed első felében növelni is tudták előnyüket, a 25. percben már 13 pont is volt a fórjuk. Fűzy Ákos csapata továbbra is nagyon küzdött, így nem maradt le nagyon, az utolsó játékrészre még sikerült is hátrányán faragnia (54-62), de a soproniak így is magabiztos előnnyel kezdhették az utolsó periódust (54-62).

A meccs záró szakaszában óriási küzdelem folyt a pályán, a Győr mindent megtett, hogy utolérje riválisát, kevesebb mint két perccel a vége előtt négy pontra meg is közelítette, ám a hajrát a Sopron jól büntetőzve, rutinosan oldotta meg, ami győzelmet ért a számára.

A finálé ötödik mérkőzését vasárnap rendezik Sopronban.

Női kosárlabda NB I
Döntő, 4. mérkőzés
UNI Seat Győr - Uniqa-Euroleasing Sopron 76-83 (19-20, 14-21, 21-21, 22-21)
legjobb dobók: Fűrész 20, Fegyverneky 19, Horti 19, illetve Hollingsworth 21, Ciglar 14, Rasheed 10
A három sikerig tartó párharc állása: 2-2.

 

megosztom