Bukaresti tenisztorna

Nincs veszítenivalóm - Balázs Attila

  • MTI

Balázs Attila, aki szerdán hatalmas bravúrral bejutott a legjobb nyolc közé a bukaresti férfi tenisztornán, azt mondta, nincs vesztenivalója és egy újabb siker sem elképzelhetetlen.

"Régóta készülünk erre, úgy gondolom, a sok munka, amit edzőmmel, Bardóczky Kornéllal végeztünk el, beérett és meglett a gyümölcse" - mondta az MTI-nek a 23 éves magyar játékos, az elmúlt nyolc év első magyar ATP-főtáblása.

Balázs, aki a selejtezőből verekedte fel magát a főtáblára, az első körben a szlovák Lukas Lackót, majd a nyolcaddöntőben a világranglistán 76., azaz őt 374 hellyel megelőző olasz Potito Staracét győzte le, a négy közé jutásért pedig a belga Xavier Malisse-szal mérkőzik.

"Még sohasem játszottam Malisse ellen, csak a televízióban láttam. Ott viszont elég sokszor" - fogalmazott. "Nagyon várom a meccset. Csak pénteken játszunk, így aztán kipihenhetem magam. Bizakodom, nekem nincs vesztenivalóm."

Balázs Attila jelenleg 450. a rangsorban, legjobbjaként 2010 októberében 153. volt. A kvalifikációból indult Balázst megelőzően Sávolt Attila játszhatott legutóbb a magyarok közül ATP-viadal főtábláján, még 2004-ben.

A bukaresti viadalon egy másik magyar teniszező ért el kimagasló eredményt: 1995 szeptemberében Noszály Sándor - szintén a selejtezőből feljutva - a Roland Garroson kétszer győztes spanyol Sergi Bruguera legyőzésével bejutott az elődöntőbe, és ott az akkori salakkirálytól, az osztrák Thomas Mustertől kapott ki. Muster abban az évben nyert Párizsban.

ATP-250, Bukarest
2. forduló (nyolcaddöntő):
Balázs Attila-Potito Starace (olasz) 6:3, 6:4
Xavier Malisse-Florian Mayer 7:5, 4:6, 6:4
D. Brnads-J. Zopp 7:6, 6:3
A negyeddöntőben (péntek):
Balázs Attila-Xavier Malisse