Barcelona

Néhány nap múlva döntök a jövőmről - Guradiola

Josep Guardiola, a Barcelona vezetőedzője a Chelsea ellen elbukott Bajnokok Ligája elődöntő után azt nyilatkozta a sajtónak, hogy hamarosan döntés születik a jövőjével kapcsolatban.

Josep Guardiola, a Barcelona vezetőedzője a Chelsea elleni BL-elődöntő visszavágóján (2-2)

A Barcelona kedden este kiesett a Bajnokok Ligája elődöntőjéből, miután csupán 2-2-es döntetlent ért el hazai pályán a Chelsea ellen, így 3-2-es összesítéssel az angol csapat jutott a müncheni fináléba. Josep Guardiola a mérkőzés után a sajtónak szűkszavúan válaszolt a jövőjét firtató kérdésre. "Néhány napon belül eldöntöm, maradok-e vagy sem - mondta Guardiola. Beszélek az elnök úrral (Sandro Rosell - a szerk.) és Titóval (Tito Villanova, a Barcelona másodedzője - a szerk.) arról, mi a legjobb a klub számára."

A hét elején Gerard Piqué, a Barcelona hátvédje (akit a Chelsea elleni meccs után a Victor Valdéssel történt ütközés miatt kórházba kellett szállítani) azt nyilatkozta, elképzelhetetlennek tartja, hogy Guardiola távozzon a szezon végén. Joan Gaspart, a Barcelona korábbi elnöke egy spanyol rádiónak nyilatkozva kijelentette: "Guardiolának most már kötelező maradnia, erkölcsi kötelessége, hogy folytassa a munkát."

Guardiola 2008-tól a katalánok vezetőedzője, és összesen 13 trófeát nyert a csapattal. Eddig minden szezonban csak a következő évre hosszabbította meg a szerződését. A Barcelona az utóbbi egy héten két fontos sorozatban is betlizett. Miután hétvégén hazai pályán 2-1-es vereséget szenvedett a Real Madridtól, hétpontosra nőtt a hátránya a királyi gárdával szemben a spanyol bajnokságban négy fordulóval a zárás előtt. A katalán egylet címvédésére minimális tehát az esély, a BL-ből pedig a Chelsea ütötte el gránátvörös-kékeket. A Spanyol Király Kupát még elhódíthatja a Barcelona, a döntőre május 25-én kerül sor a madridi Vicente Calderon Stadionban, az ellenfél az Athletic Bilbao lesz.

A Barcelona-Chelsea (2-2) mérkőzés összefoglalója

Bajnokok Ligája, elődöntő, 2. mérkőzés
Barcelona - Chelsea 2-2 (2-1)
Barcelona: Valdés - Puyol, Mascherano, Piqué (D. Alves, 26.) - Busquets, Xavi, Iniesta, Fabregas (Keita, 74.) - Alexis, Messi, Cuenca (Tello, 68.). Vezetőedző: Josep Guardiola.
Chelsea: Cech - Ivanovics, Cahill (Bosingwa, 12.), Terry, Cole - Meireles, Mikel, Lampard - Ramires, Drogba (Torres, 80.), Mata (Kalou, 58.). Menedzser: Roberto Di Matteo.
Gólszerző: Busquets (35.), Iniesta (43.), ill. Ramires (45+1.), Torres (90+1.)
Sárga lap: Messi (71.), ill. Mikel (32.), Ramires (45.), Ivanovics (50.), Cech (59.), Lampard (72.), Meireles (89.)
Piros lap: Terry (37.)  
Statisztika
72% Labdabirtoklás 28%
16 Kapura lövés 6
7 Kaput eltaláló lövések 3
9 Kaput nem találó lövések 3
11 Szabadrúgás 8
10 Szöglet 1
1 Les 1
26 Bedobás 15
1 Védés 4
6 Kirúgás 17
7 Szabálytalanság 10
0 Piros lap 1
2 Sárga lap 6