NBA

Az Atlanta elleni vereség a Clippers csoportelsőségébe került

  • Barcsai Róbert

Csupán öt meccset rendeztek az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) 116., utolsó előtti játéknapján, amelyen többek közt az is eldőlt, hogy a Clippers Atlanta elleni veresége miatt a Lakers nyeri a Csendes-óceáni divíziót.

Blake Griffin 36 pontja az Atlanta Hawks ellen

Atlantában szenvedett 109-102-es vereséget a Clippers, így Chris Paulék már biztosan nem érhetik utol csoportriválisukat, a Los Angeles Lakerst. A mérkőzés sokáig szorosan alakult, ám a harmadik negyedén egy 15-2-es futással meglépett a Hawks, ez pedig döntőnek bizonyult a meccs kimenetelét illetően. Blake Griffin 36, Chris Paul pedig 34 pontot szerzett, ám a Clippersnek ez sem volt elég a győzelemhez, mivel a többiek rendkívül gyengén játszottak. A másik oldalon Joe Johnson 28, Jeff Teague 21. Josh Smith pedig 18 pontot könyvelhetett el.

A Boston cseréi 78-66-ra verték a Miami kispadját, hiszen Paul Pierce-en kívül a két csapat egyetlen sztárja sem lépett pályára a mai mérkőzésen, így egy meglehetősen érdekes összecsapást láthatott a nagyérdemű. A meccsről mindent elárul, ha azt mondjuk, hogy a legjobb Heat-játékos Dexter Pittman volt 12 ponttal, míg a Bostonnál ugyanezt a címet Sasha Pavlovic kapta, 16 egységgel.

A várakozásoknak megfelelően pontzuhatagot hozott az Oklahoma City és a Sacrameno Kings összecsapása, amelyet végül a Thunder nyert 118-110-re. Nagy meglepetésre a Kings egész sokáig tartotta magát, sőt a vendégek félidőben még két, a záró játékrész előtt pedig 4 ponttal vezettek, ám a Thunder összekapta magát a negyedik negyedre, amelyet 12-vel nyertek Duranték. A vendégeknél minden kezdő legalább 11 pontot dobott, közülük DeMarcus Cousins 32-ig jutott, míg a Thundernél Kevin Durant 32 pontja mellett a kispadról beálló Daequan Cook 19 egységet könyvelhetett el.

NBA
A 116. játéknap eredményei
Atlanta-LA Clippers 109-102
Boston-Miami 78-66
Oklahoma City-Sacramento 118-110
Utah-Phoenix 100-88
Golden State-New Orleans 81-83