Serie A

A tökutolsó, de mostanában stabil Cesena ellen menetelhet tovább a Juventus

A keddi két találkozó után szerdán rendezik a Serie A korábbról elhalasztott, 33. fordulójának további nyolc mérkőzését. A hétvégén hárompontos előnybe került Juventus az utolsó helyezett Cesenához látogat, a második Milan a válságban lévő Genoát fogadja, az új edzőjével sem parádézó Inter a BL-ért hajtó Udineséhez látogat.

Novara-Lazio
12:30 Digi Sport
hatharom-tipp: 2

Vasárnapi mintára ezen a szerdán is jutott ebédidőre egy olasz meccs, amelyen a Laziónak illene végre megmutatnia, hogy méltó a Serie A harmadik helyére. A listavezető Juventus elleni vereség még elfogadható a rómaiaktól, de a kiesés elől menekülő Leccét hazai pályán azért le kellett volna győzniük Edy Reja tanítványainak, akik ezen a tavaszon egyelőre nem tudtak igazán stabil csapattá válni. A szerencséjük, hogy annyira kiegyensúlyozott a mezőny, hogy a pontvesztéseik is beleférnek, és így is ott tudnak lenni a dobogón.

A Novara matematikailag még nem esett ki, de csak idő kérdése, hogy ez is megtörténjen, a liga abszolút kiscsapata jelenleg 11 pontos hátrányban van a még bennmaradó helyen álló Genoa mögött. Ennek ellenére félvállról nem veheti a hazaiakat a Lazio, mert a mindössze öt győzelméből hármat óriási meglepetésre az Inter elleni két találkozón és az Udinese elleni hazai meccsen aratta a Novara.

Udinese-Inter
15:00 Digi Sport
hatharom-tipp: X

Az Udinese az egyik üldöző a Lazio mögött, amely nem tudja stabilan szállítani a győzelmeket, sőt, előző 12 bajnokijából csak kettőt nyert meg. Így akár kisebb csodaként is tekinthetünk a Zebracsikók negyedik helyére, ami azonban egy hajszálon függ, hiszen a Napoli egy, a Roma két ponttal áll mögöttük. A hétvégén a Chievo otthonában voltak gólképtelenek Di Nataléék, egy pontot szereztek a veronai 0-0-val.

Ugyanilyen eredményt ért el azonban az Inter is, amely a két hazai meccsét ugyan megnyerte a fiatal Andrea Stramaccioni irányításával, de idegenben eddig csak két döntetlent ért el. Vasárnap a Fiorentina mentett meg ellenük egy pontot, bár, mivel a Violák hagytak ki egy tizenegyest, azt is mondhatjuk, hogy elszórakozták a győzelmet. A góllövés azért az előző három meccsen ment a kék-feketéknek, így valószínűleg az Udinesének is be kell majd találnia, ha legalább pontot akar szerezni a nap rangadóján.

  • Siena - Bologna 2012-04-25 15:00:00
  • Roma - Fiorentina 2012-04-25 15:00:00
  • AC Milan - Genoa 2012-04-25 18:00:00
  • Udinese - Inter 2012-04-25 15:00:00
  • Cesena - Juventus 2012-04-25 18:00:00
  • Novara - Lazio 2012-04-25 12:30:00
  • Lecce - SSC Napoli 2012-04-25 15:00:00
  • Palermo - Parma 2012-04-25 15:00:00

Roma-Fiorentina
15:00 Digi Sport Plus
hatharom-tipp: 1

A Roma az előző fordulóban is folytatta a néhány hete megkezdett sormintáját, a hazai pályán sorra nyerő együttes idegenben megint kapott egy négyest, a Lecce után ezúttal a Juventustól. Mivel délután megint a Stadio Olimpicóban lépnek pályára, őket tekinthetjük az esélyesnek, de a Fiorentina a kieséstől fenyegetett csapatként veszélyes ellenfél lehet. A vendégeknek szükségük lesz még néhány pontra, hogy ne adjanak esélyt a mélyről feltörő Leccének az előzésre. Igaz, azokat a pontokat elvileg könnyebben megszerezhetik majd a Novara, a Cagliari vagy pont a Lecce ellen.

Lecce-Napoli
15:00
hatharom-tipp: X

A nevek alapján ugyan az Udinese-Inter lehetne a nap meccse, de szerintünk inkább ez a találkozó lesz a legérdekesebb. A még mindig a kiesők között álló, de egyre feljebb törő Lecce legutóbbi 16 meccséből mindössze kettőt vesztett el (az Udinese és a Milan otthonában), közben pedig legyőzte az Intert és a Romát, valamint pontot szerzett a Lazio ellen is, csak hogy a legmeglepőbb eredményeket említsük. Serse Cosmi elképesztő módon felpörgette a december elejéig mindössze 8 pontot összekaparó együttest, amelyet jelenlegi 18. helyezettként is a bennmaradás esélyesének tekintünk.

A Napoli áprilisban sorozatban háromszor kikapott (a Juventustól, a Laziótól és az Atalantától), majd a 19. Novarát szombaton már az elvárható magabiztossággal le tudta győzni. A Lecce azonban láthatóan nem a Novara szintjén van, így Cavaniéknak sokat kellene javulniuk a győzelemért.

A Juventus és a Cesena játékosai küzdenek a két csapat mérkőzésén a Serie A-ban 2012-ben.

Cesena-Juventus
18:00
hatharom-tipp: 2

A papírforma alapján ezen a mérkőzésen el fog dőlni, hogy a Cesena búcsúzik a Serie A-tól, de azért a Juventus nem ereszthet le az után, hogy az utóbbi hetekben az Intert, a Napolit, a Palermót, a Laziót és a Romát is remek játékkal legyőzte. Az utolsó helyezett ugyanis a legutóbbi öt meccsén egyszer sem kapott ki, igaz, csak öt döntetlent ért el közép- vagy alsóházi csapatok ellen.

Antonio Conténak tehát az a nagy feladata, hogy a vasárnap hárompontos előnybe került, nagy ellenfeleken átgázoló csapatában fenntartsa a harci kedvet és a koncentrációt. Előbbivel valószínűleg nem lesz gondja, hiszen a bajnoki címért és a veretlen szezonért hajtanak, utóbbi azonban egy ilyen sorozat után jelenthet némi kihívást. A keretéből csak Quagliarella hiányzik eltiltás miatt, így igazából "csak'" a legélesebb embereit kell megtalálnia.

Milan-Genoa
18:00 Digi Sport
hatharom-tipp: 1

Mivel az utóbbi hetekben elszórta az előnyét, és hárompontos hátrányba került, a Milan nem engedhet meg magának több hibát. Mi úgy tippeljük, hogy a bajnoki címvédéshez ötből öt nyert meccs is kevés lenne, de a piros-feketék sok kritikát megúszhatnának, ha a maguk feladatát teljesítenék. A válságban lévő, saját szurkolói által is durván kikezdett, edzőt váltott Genoa ellen kötelező lenne nyerniük Ibrahimovicéknak, különben tényleg elbúcsúzhatnak a reményeiktől.

Serie A
33. forduló, további szerdai mérkőzések
Siena-Bologna 15:00
hatharom-tipp: X
Palermo-Parma 15:00
hatharom-tipp: 1