Nemzetközi foci

A lengyelektől tanulnak a későbbi vb-rendező brazilok és katariak

  • MTI

A nyári labdarúgó Európa-bajnokság előkészítése során megszerzett tapasztalataikat osztják meg ezen a héten lengyel szakemberek Brazíliából, illetve Katarból érkező kollégáikkal.

"Az előkészületekkel megbízott intézmények az előző tornák szervezőitől gyűjtöttek be információkat, és örömmel adják most át ezeket brazil és katari megfigyelőknek" - közölte Miokaj Piotrowski, a lengyel szervezőbizottság szóvivője.

A lengyelek az ukránokkal közösen rendezik a június 8-án kezdődő kontinenstornát, míg a brazilok két év múlva, a katariak pedig 2022-ben világbajnokságnak adnak otthont.

A lengyelek a 2008-as Eb házigazdáitól, az osztrákoktól és a svájciaktól kértek tanácsokat, illetve a 2006-os németországi és a 2010-es dél-afrikai vb szervezőivel is találkoztak.

"Úgy gondolom, hogy mostanra olyan tapasztalatokra tettünk szert, melyek hasznosak lehetnek a későbbi vb-k házigazdáinak" - tette hozzá a szóvivő.

A vendégek a szervezőbizottság illetékeseivel tanácskoznak majd, ezen kívül ellátogatnak a négy rendező városba - Varsóba, Gdanskba, Poznanba és Wroclawba -, valamint a főváros stadionjába és repülőterére.

A 2018-as vb házigazdája, Oroszország már korábban kért tanácsokat a lengyelektől.