Premier League előzetes

Bogdán menedzsere szerint kezükben a bentmaradás kulcsa

A Bolton Wanderers szerdán este pótolja a Fabrice Muamba szívmegállása miatt elhalasztott bajnoki mérkőzését. Bogdán Ádámék a hozzájuk hasonlóan a szezonban nem sok babért arató Aston Villához látogatnak.

Aston Villa-Bolton Wanderers 20:45
Tv: Digi Sport Hathárom-tipp: x

Bogdánékat nyomja jobban a győzelmi kényszer terhe, jelenleg az utolsó előtti, 19. helyen állnak, igaz, a main kívül még egy meccset pótolniuk kell a Tottenham ellen. A kiesés szele az Aston Villát is meglegyinti, de a 15. helyen elfoglalt 36 pontjukkal lényegesen nagyobb biztonságban érezhetik magukat.

Owen Coyle, a Wanderers menedzsere azt hangsúlyozta a meccs előtt, hogy játékosainak meg kell mutatniuk, hogy mentálisan elbírják a terhet. "A lényeg, hogy mi dönthetünk a saját sorsunkról. Két meccsel többet játszunk riválisainknál, megkaptuk az esélyt arra, ezért a lehető legtöbb pontot kell gyűjtenünk. Ugyanígy a hátralévő három bajnokin is. Az utolsó 6 meccsen a maximális 18 pontból tízet szereztünk, ha a hátralévő öt meccsünkön is folytatjuk ezt a tendenciát, akkor annak elégnek kell lennie a bentmaradáshoz. Nincs kétségem afelől, hogy holnap este (a Villa ellen - a szerk). egy igazi hatpontos mérkőzés következik" - fogalmazott a szakember.

A Bolton szerdán pótolja a Fabrice Mumba szívmegállása miatt elhalasztott bajnokiját, az Aston Villához látogat.

Nos, a birminghamiek közel sem rendelkeznek ilyen mérleggel az utóbbi heteket illetően. Az elmúlt hat fordulóban három pontot sikerült összeszednie Alex McLeish együttesének, ebben persze az is szerepet játszott, hogy Darren Bent sérült, a gólerős csatár talán az Eb-re felépül. Idén már negyedszer találkozik a két gárda, a Ligakupában a Bolton győzött a Villa Parkban, a Premier League-ben az Aston Villa nyert 2-1-re a Reebok Stadionban - akkor a győztes gólt Sztilijan Petrov lőtte - a Villánál érte, az ellenfélnél Fabrice Mumabáért is küzdenek.

  • Aston Villa - Bolton 2012-04-24 20:45:00