Serie A előzetes

Az egyre fenyegetőbb Lecce elől menekülnek az alsóház csapatai

megosztom

Két mérkőzést rendeznek kedden este a Serie A 33., másfél héttel ezelőttről elhalasztott fordulójában. A sűrű mezőnyben az Atalantának és a Cagliarinak mindenképp pontokra lenne szüksége, ha nem akarnak bajba kerülni a bajnoki hajrában.

Cagliari-Catania
18:30 Digi Sport
hatharom-tipp: X

A Cagliari jelenleg 3 ponttal előzi meg a legjobb kieső helyen álló Leccét, és utóbbiak remek tavaszát látva biztosak vagyunk benne, hogy egy ellenfelüket meg fogják előzni a hátralévő fordulókban. Emiatt a szárdoknak minden pontra szükségük lenne, de az nem valószínű, hogy a Cataniával könnyű dolguk lesz.

Vincenzo Montella együttese ugyan kisebb válságot élt meg az elmúlt hetekben, nyolc veretlen meccs után kétszer is kikapott, de hétvégén az Atalanta ellen már sikerült nyernie, így újra van esélye arra, hogy megelőzze a tabellán a katasztrofális szezont produkáló Intert.

A Cagliari játékosai örülnek az Inter ellen szerzett góljuknak Triesztben a Serie A-ban 2012-ben.

A Cagliari hazai pályája mostanában jó messze van a csapat székhelyétől, Szardínia fővárosa helyett ugyanis az észak-kelet olaszországi Triesztben kénytelen pályára lépni az együttes saját stadionjának alkalmatlansága miatt. Az eddigi egyetlen ilyen "hazai" meccsén azonban jó eredményt ért el a Cagliari, hiszen 2-2-re végzett az Interrel.

Atalanta-Chievo
18:30
hatharom-tipp: 1

Az Atalanta helyzete kicsit hasonlít a Cagliariéra, igaz, a bergamóiak előnye 5 pont a Lecce előtt, így azért valamivel nyugodtabban várhatják a bajnoki hajrát. Igaz, a Chievo ellen nem mehetnek biztosra, hiszen a veronaiak az előző nyolc idegenbeli meccsükből csak egyet veszítettek el, nyertek az Udinese otthonában, pontot szereztek a Juventuséban és az élcsapatok közül csak a Napoli tudta legyőzni őket ezeken a találkozókon.

Ugyanakkor a Repülő Szamaraknál csak a tuti kieső Novara és Cesena szerzett csak kevesebb gólt, miközben az Atalanta védelmének mutatói alig rosszabbak, mint a negyedik Udineséé. Az is igaz ugyanakkor, hogy a Chievo a góltalan meccseinek a javát még február előtt letudta. Érdekes mérkőzésre számítunk...

  • Cagliari - Catania 2012-04-24 18:30:00
  • Atalanta - Chievo 2012-04-24 18:30:00

 

megosztom