Alpesi sí

Lindsey Vonnt megvezették - milliós adótartozás lett a vége

  • VNA

Milliós adótartozása volt Lindsey Vonn-nak, az amerikai klasszis rossz tanácsadóira hivatkozott, majd kifizette az 1,7 millió dollárt.

A lesiklás olimpiai bajnoka, Lindsey Vonn számára kellemetlen perceket jelenthetett, amikor kiderült, hogy jelentős tartozást halmozott fel az amerikai állam felé. Az amerikai sízőtől ugyanis 1,7 millió dollárnyi (!) fennmaradt tartozást kértek számon a közelmúltban az adóhatóság szakemberei. "Ez számomra egy fontos lecke volt. Hiba volt ugyanis, hogy nem saját magam kezeltem a pénzügyeimet, és megbíztam valakiben, akiről azt gondoltam, hogy a legjobbat akarja nekem. Ez soha többé nem fog előfordulni" - írta a legnépszerűbb közösségi oldalon a 27 esztendős Vonn.

Lindsey Vonn a lejtőkön ellenállhatatlan, pénzügyekben viszont ő is tanácsra szorul - Fotó: AFP

"Csalódott vagyok, hogy velem ilyesmi előfordulhat. A napokban értesültem csak az adósság tényéről, és rögtön mindent megtettem annak érdekében, hogy rendezzem az ügyet. A 2010-es évre vonatkozóan rendelkezem adóssággal, amelyeket most már teljes mértékben rendeztem" - áll a versenyző által kiadott közleményben.  A rendezetlen tartozás tényéért Vonn elnézést is kért, és jelezte, hogy annak hátterében magánéletbeli válsága állhat. Férje, Thomas Vonn - akitől éppen válófélben van - volt ugyanis korábban az edzője és a tanácsadója is.

Az adósság rendezésére persze a sikeres sízőnek bőven megvolt a pénzügyi kerete, hiszen a 2011/12-es évadban megnyerte az összetett Világkupát, emellett három szakági összevetésben is a legjobb lett. Az elmúlt szezonban 11 Világkupa-versenyt nyert meg, így most már összességében 52 VK-sikernél jár.