Légiósaink

Dzsudzsák-gólpassz és más semmi

Felemás hétvégén vannak túl az Európában légióskodó magyar labdarúgók. Gólnak nem örülhettünk, gólpasszt is csak egy játékos, a legdrágább honi labdarúgó, Dzsudzsák Balázs jegyzett. Futács Márkó ellenben az angol harmadosztályba csúszott a Portsmouth-tal.

ANGLIA

A Bolton Wanderes 1-1-es döntetlent játszott a Swansea-vel, az egy pont megszerzésében komoly szerepe volt a több nagy védést bemutató Bogdán Ádámnak. A Bolton az utolsó előtti a tabellán, de két meccsel kevesebbet játszott, így egyáltalán nem reménytelen a bentmaradás a Premier League-ben. A szintén a jövő szezonbeli élvonalbeli tagságért küzdő Queens Park Rangers legyőzte a Tottenhamet (1-0). Buzsáky Ákos a 70. percben, csereként lépett pályára.

A West Bromwich Albion 1-0-ra nyert a Liverpool vendégeként, Gera Zoltán sérüléséből lábadozik, a kapus Fülöp Márton a kispadról nézte végig a találkozót. Gulácsi Péter a Liverpool tartalékcsapatában védett, amely 2-2-t játszott a Manchester Uniteddel.

A másodosztályban hazai pályán szenvedett vereséget a Portsmouth a Derby Countytól (1-2).
Futács Márkó a 60. percben állt be az együttesbe, amely már biztosan kiesett a Championshipből.

NÉMETORSZÁG

Hajnal Tamás végig a pályán volt a Kölnnel ikszelő (1-1) Stuttgartban. A svábok egyenlítő gólja előtt a középpályástól indult az akció.

A Mainz Szalai Ádámmal a soraiban 0-0-s döntetlent játszott hazai pályán a Wolfsburg csapatával Stieber Zoltán nem került be a Mainz keretébe.

A Bundesliga 2-ben sima győzelmet aratott az 1860 München - Király Gáborral a kapujában - az Ingolstadt ellen (4-1). Sikerükkel Királyék valószínűleg legalább a hatodik helyen végeznek a bajnokságban, de osztályzós helyezésre is van esélyük.

A Duisburg 0-0-s döntetlent játszott a Braunschweig otthonában. A vendégeknél Lázok Jánost nem nevezték a találkozóra.

OLASZORSZÁG

A második ligában vereséget szenvedett a Vass Ádámmal a kezdőben felálló Brescia az Ascoli otthonában a Serie B 36. fordulójában. Vass a 75. percig volt a pályán a vendégcsapatban, amelybe Feczesin Róbert a 88. percben állt be. Laczkó Zsolt végigjátszotta a Sampdoria mérkőzését Vicenzában (1-1), míg Simon Ádám nem került be a Bari keretébe a Torino ellen (0-0).

SPANYOLORSZÁG

Pintér Ádám nélkül egy góllal alulmaradt a Real Zaragoza a Mallorca vendégeként (0-1). Pintéréknek matematikai esélyük még van a bentmaradásra, de a hátralévő négy fordulóban minél több pontot kell gyűjteniük.

HOLLANDIA

2-0-s vereséget szenvedett az RKC Waalwijk az Utrechttől az Eredivisie 31. fordulójában. Németh Krisztián kezdőként 70 percet játszott a vesztes együttesben. A NEC Nijmegen kikapott a PSV-től, előbbi csapatban Babos Gábor, Vadócz Krisztián és Szélesi Zoltán is végig a pályán volt. Az ADO Den Haag Horváth Gáborral szenvedett vereséget a Feyenoordtól (1-2).

BELGIUM

A Jupiler League felsőházi rájátszásának 5. fordulójában jó napot zártak a magyar légiósok: az Anderlecht a Club Brugge otthonában tudott nyerni 1-0-ra - Juhász Rolanddal -, míg a Genk hazai pályán 0-2-ről fordított a Standard Liége ellen. Köteles László végig védte a találkozót, míg Tőzsér Dániel a 84. percben állt be a hazaiaknál. Czvitkovics Péter a kispadról nézte végig a Kortrijk kiütéses vereségét a Gent ellen (1-4).

OROSZORSZÁG

Az orosz Premjer Liga felsőházi rájátszásának 10. fordulójában a Dinamo Moszkva hazai pályán 1-0-s győzelmet aratott a CSZKA Moszkva felett. Dzsudzsák Balázs végigjátszotta a rangadót, Misimovicnak adott remek labdája után csapata győztes gólt szerzett.

A Zenit 2-2-es döntetlent ért el a Kuban Krasznodar otthonában. Luciano Spalletti ezúttal sem adott lehetőséget Huszti Szabolcsnak. A szentpéterváriak kétgólos hátrányból álltak talpra, és egyre közelebb vannak a címvédéshez.

Dzsudzsák-gólpassz és más semmi

GÖRÖGORSZÁG

A hétvégén véget ért a Szuperliga alapszakasza. A már bajnok Olympiakosz az Atromitosz otthonában diadalmaskodott 2-0-ra, a pireusziak első számú kapusa, Megyeri Balázs pihenőt kapott, a kispdaon foglalt helyet. A Panathinaikosz egy négyessel küldte haza a Panaitolikoszt (4-0), Rudolf Gergely kezdőként 67 percnyi játéklehetőséghez jutott. Az OFI kikapott a PASZ Janninától (0-2), Bodor Boldizsár a 68. percben állt be a krétaiakhoz. Az Aszterasz 2-0-ra verte a Panionioszt, utóbbiban a kapus Pogacsics Krisztián a 74. percben állt be.

EGYÉB BAJNOKSÁGOK

Törökországban a rájátszás Európa Liga-csoportjában az Eskişehirspor Elek Ákossal a cseresorban 1-1-es döntetlent ért el a Sivasspor ellen. Svájcban Vanczák Vilmos csapata, a Sion 3-0-ás vereséget szenvedett a vendég Baseltől. A válogatott védő, és a volt Honvédos Danilo is végig a pályán volt. A vereség és a klub lehetetlen helyzete (kizárás az Európa Ligából, pontlevonás a bajnokságban) hétfőn lemondott Laurent Roussey vezetőedző és Christian Constantin elnök.

A francia másodosztályban a Monaco legyőzte a Le Havre-t (1-0), Koman Vladimirral a csapatban. A hercegség együttese február közepe óta veretlen, és még a feljutás sem lehetetlen, mindössze öt ponttal maradnak el Komanék a harmadik helyezett Troyes-tól.

Norvégiában a Brann Bergen Korcsmár Zsolttal maradt alul a Haugesund otthonában (1-2), a Strömsgodset 1-0-ra verte a Vikinget, előbbiben Kovács Péter végig a pályán volt.

Az osztrák Bundesligában a Sturm Graz egypontot szerzett a Rapid otthonában (1-1), a címvédőnél Szabics Imre nem volt kerettag.