Technikai sportok

Benik Balázs újra gokartban

  • Felix Promotion
Címkék:
megosztom

Minden autósport alapja a gokart. Persze, ez az az elfoglaltság, amely kortól és nemtől függetlenül mindenki számára remek szórakozást jelent és persze jókora adrenalinfröccsöt.

Nem volt tehát meglepő, hogy a háromszoros abszolút ralibajnok Benik Balázs és a kétszeres junior autókrossz Európa-bajnok Szabó Krisztián is azonnal igent mondott, amikor meghívták őket a II. ICE-WATCH Gokart Star Kupára, a G1 Kart Centerbe. Persze, számukra nem vérre ment ez a küzdelem, hiszen volt/van elég lehetőségük megméretni magukat, de szórakoztató volt Bánki Ágnessel vagy például Bús Edinával (mindketten a Lotus-kupa indulói) összemérni a gyorsaságukat. Beniknek főleg, hiszen neki már ez a negyedik, versenyzés nélkül elkezdett éve.

"Remek érzés volt újra versenyezni, még így is, hogy csak gokartban próbálhattam ki magam. Ez már csak azért is jól esett, mert visszahozta a régi élményeket abból az időből, mikor még ez volt a szakágam. Egy szóval nosztalgiáztam egyet, ráadásul ott voltak a Felix Promotion más sportolói is, többek között az autókrosszból ismert Szabó Krisztián, akivel már régóta nem volt alkalmam találkozni és végre beszélgettünk egy nagyot."

Benik azt is elárulta: legutóbb februárban ült versenyautóban – egy World Rally Carral autóztatott vendégeket –, s bár bevallja, minden egyes alkalommal elkapja a hév, amikor versenykörülmények között rá lehet lépni a gázpedálra, de azért mostanra már eltelt annyi idő, hogy nincsenek álmatlan éjszakái amiatt, hogy nem versenyez.

megosztom