Marokkói tenisztorna

Babosnak az első forduló jelentette a végállomást

Nem jutott be a legjobb 16 közé Babos Tímea a 220 ezer dollár összdíjazású marokkói salakpályás női tenisztornán, miután a hétfői első fordulóban két szettben kikapott a román Irina-Camelia Begutól.

A magyar szövetség honlapja szerint a világranglistán 64., 18 esztendős magyar játékos nem kezdte jól a mérkőzést, hamar elvesztette adogatását, de sikerült újra brékelni, az első hat gémben pedig négy bréket is láthatott a közönség egyenlő elosztásban.

A tavalyi budapesti döntős román lány 3-3-nál megugrott, 5-3-ra elhúzott, Babosi azonban kiegyenlített, majd rövidítést harcolt ki, itt azonban Begu 3-3-nál ellépett, 6-3-nál három szettlabdát is kiharcolt, amiből az elsőt értékesítette és egy óra alatt vitte a szettet.

Sajnos Babos adogatásai a második szettben sem működtek úgy, ahogy azt remélte, a második szettet Begu brékkel kezdte és meg is tartotta előnyét, sőt három brékkel 5-0-ra és 5-2-re is vezetett és bár a magyar versenyző még visszajött 5-3-ra, újra elvesztette adogatását és 1 óra 45 perc alatt 7:6 (7-3), 6:3-as vereséget szenvedett.

Eredmény:
1. forduló (a 16 közé jutásért):
Irina-Camelia Begu (román) - Babos Tímea 7:6 (7-3), 6:3
 
korábban:
selejtező, a főtáblára jutásért:
Czink Melinda-Jekatyerina Ivanova (orosz) 6:0, 6:4