Női kosárlabda NB I

Soproni bravúrjával a Győr egy győzelemre az aranytól

  • MTI
megosztom

A címvédő Sopron hazai pályán kikapott a Győrtől a női kosárlabda NB I döntőjének harmadik, vasárnapi mérkőzésén, ezzel a győriek 2-1-re vezetnek az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharcban.

A címvédő Sopron hazai pályán kikapott a Győrtől a dönt harmadik mérkőzésén, ezzel a győriek 2-1-re vezetnek.

A nyolcadik NB I-es címükre hajtó soproniak hétfőn 79-60-ra nyerték a nyitányt, majd csütörtökön - 27 siker után - elszenvedték első bajnoki vereségüket Győrben (65-58). A harmadik meccsen a házigazdák gyorsan 6-0-ra elhúztak, ám a 9. percben már a tavaly ötödik helyen végzett győriek vezettek. A folytatásban némi meglepetésre maradt a remekül célzó vendégek fölénye, egy-egy sportszerűtlen, illetve Székely Norbert vezetőedzőnek kiosztott technikai hiba után már tíz ponttal meglépett Füzy Ákos alakulata (24-34). A nagyszünetben a válogatott kerettag Rasheed triplájával 26-38 volt az állás.

Térfélcsere után 17 pontra nőtt a horvát Ciglar irányította győriek előnye, ám a Fegyverneky vezette házigazdák egy 17-4-es rohammal visszajöttek a mérkőzésbe. A 47-49-ről induló zárószakaszban a címét nemrég a Magyar Kupában megvédő Sopron utolérte ugyan ellenfelét, ám nemsokára ismét hatpontos hátrányban volt. Ekkor megtorpant a trónkövetelő, és több helyzetet is kihagyott, ám Rasheed újabb hármast dobott, az utolsó perc 59-64-ről kezdődött. Ciglar kilépésénél Székely Norbert videós visszajátszást kért, ám a játékvezetők jelezték, hogy ilyen esetben nem alkalmazható a nemrég bevezetett szabály. A hajrában Rasheed - a mezőny legjobbja - büntetőkkel biztosította be a győri sikert.   

Az egyik fél harmadik győzelméig tartó finálé negyedik mérkőzésére szerdán 18:15 órakor kerül sor Győrben.

Eredmény, döntő, 3. mérkőzés:
Uniqa-Euroleasing Sopron - UNI Seat Győr 62-66 (13-18, 13-20, 21-11, 15-17)
legjobb dobók: Fegyverneky 16, Horti 14, Krnjics 12, Fűrész 10, illetve Rasheed 18, Ciglar 12, Simon 10
A három sikerig tartó párharc állása: 2-1 a Győr javára.

 

megosztom