Női vízilabda

Negyedikként zárta a magyar csapat az olimpiai selejtezőt

A már biztos londoni olimpiai résztvevők vasárnapi kisdöntőjében a magyar női vízilabda-válogatott kikapott az oroszoktól a trieszti ötkarikás selejtező torna zárónapján, ahol így negyedikként végzett.

A világbajnoki harmadik oroszokat a januári, eindhoveni Európa-bajnokság bronzmeccsén legyőzte Merész András alakulata, s ugyanígy tett a mostani viadal nyitómérkőzésén is, mely sikernek döntő szerepe lett abban, hogy a magyar csapat első helyen végzett csoportjában és - a legjobb négy közé jutván - megszerezte az ötkarikás szereplés jogát.

A vasárnapi meccsnek ilyenformán már nem volt valós tétje, s a jobban motivált, a két legutóbbi vereségért is visszavágni akaró rivális végül biztosan nyert. Drávucz Ritáék a találkozó feléig állták a sarat, főképpen az egyformán négy gólig jutó Antal Dóra és Keszthelyi Rita révén, utána azonban fokozatosan elhúztak az oroszok, akik végül öttalálatnyi különbséggel nyerve szerezték meg a harmadik helyet az itáliai tornán.

Az első helyért olasz-spanyol összecsapást rendeznek. A házigazdák az oroszokat, a spanyolok a magyarokat győzték le a szombati elődöntőben.

Eredmény, a 3. helyért:
Oroszország-Magyarország 18-13 (5-4, 5-4, 5-3, 3-2)
a magyar góldobók: Antal, Keszthelyi 4-4, Tóth 2, Takács, Drávucz, Menczinger 1-1
 
További helyosztós eredmények (a torna honlapja szerint):
Az 5. helyért:
Hollandia-Görögország 11-10
A 7. helyért:
Kanada-Kazahsztán 17-2
 
Később, döntő:
Spanyolország-Olaszország 13:00