Birkózó olimpiai selejtező

Godó is kiesett, egy magyar kvóta Szófiában

  • MTI

A 72 kilós Godó Kitti is kikapott a negyeddöntőben vasárnap a birkózók Szófiában zajló olimpiai selejtezőjén, melynek zárónapján két kötöttfogású és a négy női súlycsoport küzdelmeit bonyolítják le.

Godó könnyed nyolcaddöntős sikere után nem tudott mit kezdeni a 2009-ben világbajnoki hetedik, azeri Dina Ivanovával, aki az első menetben kitolta őt a szőnyegről (0-1), a folytatásban pedig megismételte ezt, majd utána állásból ledöntötte a földre, és kétszer megpörgette (0-6).

Godó búcsúja azt jelentette, hogy ezen a kvalifikációs versenyen a magyarok - a szabadfogású 120 kg-os Ligeti Dániel győzelme révén - egyetlen kvótát szereztek, így egyelőre négy magyar birkózó lehet ott Londonban. A kötöttfogásúaknál Módos Péter (55) és Deák Bárdos Mihály (120), továbbá a nőknél Sastin Marianna (63) a tavalyi, isztambuli világbajnokságon szerzett indulási jogot.

Szófiában minden súlycsoportban csak a döntősök jutottak olimpiai kvótához, azaz aki vereséget szenvedett a fináléba vezető úton, annak még két lehetősége maradt, hogy megváltsa londoni repülőjegyét: a jövő hétvégi kínai és a két hét múlva esedékes helsinki kvalifikációs verseny.