Serie A

Az Inter újabb gyászos teljesítménnyel távolodott Európától

A Fiorentina hazai pályán gól nélküli döntetlent játszott az Interrel az olasz labdarúgó-bajnokság 34. fordulójának vasárnapi első mérkőzésén. Az unalmas találkozón a firenzeieknek volt több esélyük a győzelemre, de Júlio César a második félidőben kivédte Adam Ljajic büntetőjét.

A Fiorentina hazai pályán gól nélküli döntetlent játszott az Interrel. Adam Ljajic büntetőt hibázott a Violáknál.

Álmosan zajlott az első félidő, az 5. percben Diego Forlán vette célba Boruc kapuját, a lengyel kapus vetődve hárított. A hazaiak részéről a 17. percben Ljajic 26 méteres szabadrúgása kerülte el a kaput.

A félidő közepén visszaesett a Fiorentina játéka, de az Inter nem brillírozott. Mauro Záratében jobbról a rövid sarok mellé lőtt, a másik oldalon Cerci ajándékozta meg a nézőket egy labdával, egyebet nem lehetett feljegyezni az első 45 percben.

A második félidő elején Záratéban mocorgott még valami, de sem ő, sem társai nem produkáltak értékelhetőt Artur Boruc kapuja előtt. A másfél hónap után visszatérő Wesley Sneijder beállásával valamivel kreatívabbá váltak a kék-feketék, de a meccs legnagyobb lehetősége mégis a Fiorentina előtt adódott: a 68. percben Júlio César nagyon rosszul mozdult ki kapujából, buktatta Lazzarit, és összehozott egy tizenegyeset, de a brazil helyrehozta hibáját és kivédte Adam Ljajic tizenegyesét.

Könnyen felejthető 90 perc után egy-egy ponttal "gazdagodtak" a csapatok, az Inter maradt a 7. helyen, és az Európa Liga-szereplése kivívására egyre kevesebb az esélye.

Serie A, 34. forduló:
Fiorentina-Internazionale 0-0
 
Szombaton játszották:
Napoli-Novara 2-0 (2-0)
gól: Edinson Cavani (21.), Paolo Cannavaro (37.)
 
Catania-Atalanta 2-0 (1-0)
g: Alejandro Gomez (30.), Felipe Seymour (84.)
 
Chievo-Udinese 0-0
 
Parma-Cagliari 3-0 (1-0)
g: Giovinco (24.), Floccari (73. 11-esből), Okaka Chuka (90., 11-esből)
 
Később:
AC Milan-Bologna 15:00
Cesena-Palermo 15:00
Genoa-Siena 15:00
Lazio-Lecce 15:00
Juventus-AS Roma 20:45