NB I

Villámgól után verte a Fradi a Kecskemétet

Az OTP Bank Liga 25. fordulójában a Ferencváros együttese 2-1-es győzelmet aratott hazai pályán a Kecskemét csapata felett.

Álomszerűen kezdődött a találkozó a Ferencváros számára, hiszen már az első percben sikerült megszereznie a vezetést: Sváb jobb oldali beadása után Beliczky fejelt a kapufára, az onnan kipattanó labdára pedig Marko Simic eszmélt a leghamarabb és közvetlen közelről a hálóba bólintott (1-0).

Az 5. percben egy vendég labdaszerzés után Tököli tüzelhetett az ötös sarkáról, de Jova bravúrral védeni tudott. Nem sokkal később Martin Klein veszélyeztetett, majd az első negyedóra végén a gólszerző Simic lövésénél Németh mutatott be szép hárítást. A 32. percben góllá érett a Fradi fölénye: a finn Hakola beadására Grúz emelkedett a legmagasabbra (2-0). Három perccel később Beliczky próbálkozásánál Németh ismét bravúrral védett, a kipattanót pedig Józsi tűzte rá jó húsz méterről - a középpályás csak centikkel tévedett.

A fordulás után azonnal szépített a Kecskemét: egy bal oldalról érkező beívelésnél Grúz elaludt, így Litsingi fejjel eredményes lehetett (2-1). A 70. percben Pekár kapott piros lapot, majd tíz perccel később még Sváb is összeszedte második sárga lapját, így mindkét csapat 10-10 emberrel fejezte be a találkozót.

Hiába tette nyíltá a mérkőzést a KTE, az utolsó félórában nagyon leült a találkozó, ugyan a vendégek próbáltak akciókat kidolgozni, Détári Lajoséknak nem sok izgulni valójuk akadt a hátralévő időben.

OTP Bank Liga 25. forduló
Ferencváros-Kecskeméti TE 2-1 (2-0)
Albert Stadion, 5000 néző, V: Solymosi
gólszerzők: Simic (1.), Grúz (32.), illetve Litsingi (47.)
kiállítva: Sváb (80.), illetve Pekár (70.)
sárga lap: Sváb (66., 80.), illetve Mohl (32.), Bertus (60.), Cukic (86.)
Ferencváros: Jova - Grúz, Klein, Sváb - Jovanovic, Rósa D. (Lisztes, 71.), Otten, Józsi, Hakola (Kulcsár D., 71.) - Beliczky (Fülöp N., 82.), Simic
Kecskemét:Németh G. - Koszó, Balogh B., Póti (Patvaros, 75.), Mohl - Litsingi, Cukic, Tököli (Balog M., 79.), Savic, Bertus (Pekár, 68.) - Lencse